Smrt na Nilu: Po odmlce se Agatha Christie hlásí s novou upoutávkou

Smrt na Nilu: Po odmlce se Agatha Christie hlásí s novou upoutávkou | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Odkládaný snímek snad konečně míří k divákům.

Smrt na Nilu (Death on the Nile) patří mezi snímky, které si v posledních letech prošly zásadními odklady. Částečně kvůli Covidu, jistý vliv může hrát také skutečnost, že se kolem představitele jedné z hlavních rolí, Armieho Hammera, narostl sexuální skandál. Nelze vyloučit, že Disnney chtěl nechat tohle drama trochu vychladnout.

V nové ukázce film vypadá stále stejně, jako doposud. Jako nákladná výpravná podívaná se skvělým obsazením, která si bohužel trochu podráží nohy triky. Film je vyloženě „roztančený“. Má živou kameru, opulentní kostýmy a kulisy, zároveň však platí, že okolní scenerie jsou vesměs vyrobeny s pomocí digitální triků. Je to hodně vidět a nevypadá to moc dobře. Scény jsou přebarvené a působí uměle.

Nezbývá než doufat, že to zachrání bohaté obsazení, které se opět povedlo našlapat, stejně jako v případě předchozího Poirotova případu v Orient Expresu. Hammera se trailer snaží příliš neukazovat, ostatní mají plus minus podobně prostoru, až na samotného Poirota (Kenneth Branagh) a Linnet Doyle (Gal Gadot), kteří ansámbl táhnou.

V románové předloze Linnet Doyle (Gal Gadot) osloví Poirota s nezvyklou prosbou. Chce, aby ji zbavil její přítelkyně Jacqueline de Bellfort (Emma Mackey). Linnet se provdala za Jacquelina snoubence Simona Doylea (Armie Hamer), což jí dávná kamarádka nedokáže odpustit a neustále ji pronásleduje. Linnet doufá, že Poirot Jacqueline nějak zastraší. Ten se jí pokusí domluvit, ale bezúspěšně. Všichni čtyři spolu skončí na parníku, který se plaví po Nilu, kde Simonovi a jeho ženě začne jít o život. Poirot samozřejmě neotálí a začíná vyšetřovat.

V hlavních rolích vystupují Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Kenneth Branagh, Annette Bening, Letitia Wright, Russell Brand, Tom Bateman nebo Emma Mackey. Brannagh opět režíroval, podle scénáře Michaela Greena. Nejnověji je datum premiéry v českých kinech stanoveno na 10. února 2022.

Podklady a foto: 20th Century Studios/Disney

Galerie: 2

Smrt na Nilu: Po odmlce se Agatha Christie hlásí s novou upoutávkou | Fandíme filmu Smrt na Nilu: Po odmlce se Agatha Christie hlásí s novou upoutávkou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest