Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Černokněžník Grindelwald se snaží rozpoutat válku mezi kouzelníky a mudly.

V pátek jsme tu měli první kratičkou ochutnávku ze snímku Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Teď je tu plnohodnotný trailer, který vypadá náramně. Po slabých Fantastických zvířatech: Grindelwaldových zločinech to vypadá, že tvůrci vykročili dobrým směrem.

Tajemný nádech, který si řada fanoušků tolik oblíbila už u Harryho Pottera, je všudypřítomný, zároveň však třetímu filmu zdánlivě nechybí smysl pro humor a rozverná pohádková příchuť, kterou vyprávění dodávají především různá magická zviřátka. Souběžně série přidává na temnotě a osudovosti. Brumbál má zjevně temnou minulost a leží na něm velká tíha. Agresivní útoky Creedence (Ezra Miller) dávají vzpomenout na Hvězdné války, temný černokněžník Grindelwald (Mads Mikkelsen) se snaží rozpoutat válku mezi kouzelníky a mudly. Navštěvujeme impozantní místa, světy se bortí a nechybí emoce (když se chudák zničený Kowalski setkává Queenie, která naše přátele zradila a přeběhla ke Grindelwaldovi).

Pokud lze z něčeho mít obavy, tak je to možná až příliš velké spoléhání série na nostalgii a Harryho Pottera. Každou chvíli vidíme Bradavice, košťata, Zlatonku a Brumbála (Jude Law). V jednu chvíli se objeví i ve své stařecké podobě (Michael Gambon). Takové momenty mohou mít své opodstatnění, ale zároveň trochu zavánějí dojmem, že tvůrci (nebo spíš studio) nevěří tomu, že dokážou zaujmout publikum něčím novým a uchylují se neustále k ověřenému. Pozornost budí také absence Tiny Goldstein (Katherine Waterston), jež byla v předchozích dílech jednou z hlavních postav. Dříve se objevily zvěsti, že její role byla ve třetím snímku upozaděna, ale důvody neznáme.

Profesor Albus Brumbál ví, že se mocný černokněžník Gellert Grindelwald snaží získat nadvládu nad čarodějnickým světem. Ví, že sám ho nedokáže zastavit. Proto svěří maziologovi Mloku Scamanderovi vedení neohrožené skupiny čarodějů, čarodějek a jednoho statečného mudlovského pekaře, kteří se společně vydávají na nebezpečnou misi. Na ní se setkají se starými známými i dosud nepoznanými fantastickými zvířaty a s rostoucími zástupy Grindelwaldových přisluhovačů. Jak dlouho se však dokáže Brumbál držet stranou, když je tolik v sázce? V hlavních rolích Jude Law, Eddie Redmayne, Mads Mikkelsen, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Callum Turner, Jessica Williams, William Nadylam a Katherine Waterston. Režíruje David Yates.

Podklady a foto: Warner Bros.

 

Galerie: 6

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – Velkolepý trailer je plný čar a kouzel | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest