The Batman bude strašidelný a je tu s novým trailerem

The Batman bude strašidelný a je tu s novým trailerem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér Matt Reeves nám slibuje zpracování temného rytíře, jaký tu ještě nebylo.

Očekávaný komiksový snímek The Batman se pochlubil novým trailerem, určeným primárně pro japonský trh. Upoutávka se zaměřuje na řádění Riddlera (Paul Dano), hlavního záporáka filmu. Sledujeme, co všechno je ochotný udělat proto, aby získal pozornost Netopýřího muže (Robert Pattinson). Za jakým účelem? To se teprve dozvíme. Zřejmě se mu to však povede, protože Batman si před ním v závěru (alespoň zdánlivě) sundavá svou masku. Spoléhá snad na to, že Riddler v daném momentě nemá své silné brýle, které jinak ve všech dosavadních záběrech měl nasazené?

A pak je tu ještě zajímavé vyjádření režiséra Matta Reevese, pro americký magazín Total Film:

Podle mě je tenhle film nestrašidelnější Batman, jaký kdy byl natočený. A to proto, že to co Batman dělá, je strašidelné. Nikdy jsme to neviděli zpracované takovým způsobem. Je to detektivka, je to akční film a je to psychologický thriller.“

Trailery skutečně dosud Batmana vykreslovaly jako muže na pokraji psychických sil, který si pod maskou vybíjí svůj hněv. Jinak se celý snímek v ukázkách tváří jako variace na Sedm Davida Finchera, takže jistou odlišnost od předchozích filmů s Netopýřím mužem rozhodně čekat můžeme.

Bruce Wayne (Robert Pattinson) už dva roky slídí jako Batman po ulicích Gothamu a zasévá strach do srdcí zločinců. To jej zavedlo hluboko do stínů města. V propletené síti zkorumpovaných úředníků a vlivných lidí se může spoléhat pouze na dva spojence, Alfreda Pennywortha (Andy Serkis) a seržanta Jamese Gordona (Jeffrey Wright). Spoluobčané jej tedy vnímají povětšinou jako osamělé ztělesnění pomsty.

Skrze sadistické machinace začne zabiják líčit na Gothamskou smetánku. Série kryptických stop zavádí nejlepšího detektiva světa pátrat do podsvětí, kde se potkává s figurami, jako jsou Selina Kyle alias Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot alias Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) a Edward Nashton alias Riddler (Paul Dano). Důkazy začínají ukazovat k okruhu Bruceových blízkých a začíná být zřejmé, jaký rozsah vlastně mají pachatelovy plány. Batman musí uzavřít nová spojenectví, demaskovat viníka a přinést spravedlnost do světa korupce a zneužití moci, které dlouhá léta svíraly Gotham.

Snímek režíruje Matt Reeves. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 3. března 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Total Film

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest