10 nejdiskutovanějších filmů roku

10 nejdiskutovanějších filmů roku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Twitter odhalil 10 filmů, které se na něm v roce 2021 celosvětově nejvíc probíraly.

Je tu prosinec. To znamená dvě věci. Televize, Netflix i kina nás budou bombardovat vánočními filmy. A bude se bilancovat. A začít můžeme od toho, o kterých filmech se toho mezi fanoušky nejvíc napovídalo. Celosvětovou statistiku zveřejnila sociální síť Twitter, podle které se mezi jeho uživateli nejvíc mluvilo o následujících deseti snímcích:

Jak sami můžete vidět, nejvyšší sledovanost se nutně nemusí rovnat největšímu okecávání. V kinech si (mimo Čínu) nejlépe vedly Rychle a zběsile 9 a bondovka Není čas zemřít. Netflixovské Red Notice zaručeně vidělo víc lidí, než podstatnou část z výše uvedené desítky. Ale na tyhle filmy prostě lidi spíš koukali, než že by měli potřebu o nich diskutovat. Jak sami můžete vidět, debaty se vedou především o značkách se silnými fanouškovskými základnami. Nepřekvapí tak jednoznačná převaha komiksovek a také umístění Duny a Godzilly dává smysl. U té navíc mohlo hrát roli, že to vlastně byl první letošní megafilm, který mohli diváci po delším půstu vidět. Navíc u sebe doma v obýváku, což do té doby pořád nebylo tak docela běžné.

Několik překvapení v desítce ale najdeme. Jak se tam dostal třeba několik let starý Black Panther? Souvisí to s natáčením dvojky? Stále se diváci k filmu vracejí? Dostal se zpátky do veřejné debaty kvůli smutnému výročí smrti Chadwicka Bosemana, představitele hlavní role? Případně jeho posmrtné nominaci na Oscara za film Ma Rainey – matka blues? Co je ale opravdu šokující, je umístění Shreka. Jak se to dvacet let starému filmu povedlo? Čistě díky jeho dvacetiletému výročí? Ukázalo se, že jej spousta fanoušků má opravdu blízko svému srdci? Jestli máte nějaké alternativní vysvětlení, určitě dejte vědět v komentářích, případně napište, zda vás překvapilo umístění (nebo absence) některého jiného snímku.

Zdroj: Twitter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest