Kingsman: První mise – První ohlasy jsou rozpačité

Kingsman: První mise – První ohlasy jsou rozpačité | Fandíme filmu
20th Century Studios
Komediální špionáž z první světové války bude diváky rozdělovat.

Ve stínu Spider-Mana: Daleko od domova bude do světových kin v prosinci nasazený také snímek Kingsman: První mise. V Česku má prequel špionážní série Kingsman premiéru naplánovanou na 6. ledna, na Slovensku prozatím na 30. prosince. Že bychom se však měli skutečně na co těšit, to se zatím nezdá.

První Kingsman byl přijatý skvěle. Druhý už měl recenze dost rozpačité, ale tržby byly pořád slušné, série tedy mohla pokračovat. Režisér Matthew Vaugh se místo natáčení regulérní trojky rozhodl natočit prequel o začátcích špionážní orgaznizace Kingsman v časech první světové války. Film byl několikrát odkládaný – kvůli odkoupení studia 20th Century Fox konkurenčním Disneym a také kvůli pandemii.

Nevím, zda se během dlouhé přípravy (snímek se chystal od roku 2018) došlo k nějakým dodatečným úpravám, nicméně podle amerických novinářů, kteří už snímek viděli, je Kingsman: První mise docela roztříštěný film. Chvílemi prý působí jako čistokrevné válečné drama z první světové, pak je to najednou zase bláznivá akční komedie ve stylu předchozích Kingsman filmů.

Snímek by měl být celkově méně komediální než ty předchozí, a pokud někdo porovnává celkovou kvalitu, tak pár novinářů uvádí, že je prequel lepší než dvojka, ale do opěvované jedničky má pořád ještě daleko. Rozpačité emoce vyvolává Rhys Ifans v roli Rasputina. Zjevně je utržený ze řetězu a chová se dost zvláštně. Některým kritikům to sedlo, jiným vůbec, další si všímali pouze toho, jak Ifans z filmu vyčnívá a jak se snaží odlišovat.

Pokud je něco chváleno, tak je to akce, nicméně některé aspekty příběhu by publiku mohly připadat problematické, děj prý příliš nedrží pohromadě, je zbytečně složitý a pomalu se rozjíždí. Celkově to potom vypadá, že První mise sérii naprosto vůbec nic podstatného nepřidává a není tak vůbec zřejmé, proč chtěl Vaughn vlastně snímek točit – zasazení filmu do série Kingsman tak působit pouze jako určitá výmluva pro to, aby režisér dostal velký rozpočet na hrátky za časů první světové války…

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. V hlavních rolích Ralph Fiennes, Tom Hollander, Djimon Hounsou, Harris Dickinson, Stanley Tucci, Rhys Ifans, Daniel Brühl, Charles Dance, Gemma Arterton a Matthew Goode. Režie Matthew Vaughn. Datum české a slovenské premiéry: 22.12. 2021.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: Collider, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest