Box Office: Iron Man 3 padl, na špici druhý Star Trek

Box Office: Iron Man 3 padl, na špici druhý Star Trek | Fandíme filmu
Král je mrtev, ať žije král! Abramsova sci-fi pecka Star Trek: Do temnoty opanovala americká kina, ale mohlo to být asi lepší.

Robert Downey Jr. alias Tony Stark uvolnil po dvoutýdenní dominantní jízdě první místo v žebříčku amerických tržeb, když jej dle očekávání sesadil druhý Star Trek režiséra J.J. Abramse. Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana a Benedict Cumberbatch nakonec společnými silami vydolovali z peněženek Američanů více než $70,5 milionů, přičemž je třeba přičíst ještě středeční a čtvrteční projekce, z nichž káplo asi $13,5 mega. Dohromady to dělá $84 melounů, což možná je krapet zklamání. Pro srovnání uvedu, že první díl otvíral (pátek-sobota-neděle) za $75 milionů a exkluzivní čtvrteční promítání tehdy přisypala $4 mega (celkem $79). To není moc velký rozdíl, že? Očividně se dlouhé čekání a růst ceny vstupenek neprojevil tolik, jak se pravděpodobně počítalo. Samotný výsledek je při rozpočtu $190 melounů slušný, ale žádný velký zisk z toho nekouká. Uvidíme, jak zareagují neamerické trhy (zatím $32 mi.), jež však v případě jedničky zrovna dvakrát nepodržely. Trojka by snad v ohrožení života být neměla, leč to je ve hvězdách.

Uvedená čísla jsou ještě více zarážející, když si uvědomíte, že Iron Man 3 o třetím promítacím víkendu utržil jen o 50% procent méně než premiérový Star Trek: Do temnoty. Miliardová marvelovka vydělala tentokrát něco málo přes $35 milionů a pomalu stoupá žebříčkem nejvýdělečnějších filmů všech dob. V současné chvíli je v USA na metě $337 melounů a v celosvětovém měřítku na hodnotě $1,035,973,000. Čtvrtí Piráti z Karibiku jsou na dosah (ztráta $8 mil.) a po jejich překonání už bude v cestě do vysněné TOP10 stát jen partička hraček z Toy Story 3 (ztráta $27 mi.). V Marvelu očividně vědí, co dělají!

Na trojce křepčí Velký Gatsby, z jehož kvalit nejsme zrovna nadšeni. To ovšem zámořské publikum příliš netankuje, neboť filmová adaptace oslavovaného románu Francise Scotta Fitzgeralda diváky bavila i tento víkend. Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire a Carey Mulligan se pod vedení Baze Luhrmanna proskotačili v tomto případě k cifře $23,4 mega a ve Spojených státech to již činí pěkných $90 milionů. Mimoamerická kina přitom stále na Gatsbyho v drtivé většině čekají, tudíž obavy z výbuchu nejsou namístě, ba naopak. Něco z toho i kápne.

Dál už je to ohraná písnička. Čtvrté místo okupuje Krev a pot Michaela Baye s výsledkem lehounce nad $3 melouny (rozpočet $26 / celkem $47). Na pětce jsou Croodsovi a na šestce sportovní drama 42, když výsledky obou mnohokrát zmiňovaných počinů jsou skoro stejné - $2,7-8 mega. Cruisovo Nevědomí pak padlo až na sedmou pozici.

Příští týden se strhne velká bitva potencionálních hitů, neboť Abramsův druhý Star Trek bude čelit hned trojici silných vyzyvatelů. V prvé řadě jde o Linovo Rychle a zběsile 6, v němž partička Vina Diesela spojí síly s Dwaynem Johnsonen, jemuž nenechá dýchat záporák Owen Shaw alias Luke Evans. Lze čekat velkolepou adrenalinovou show, jež by neměla zklamat žádného fandu akčních filmů. Současně se do amerických kin poprvé podívá i Království lesních strážců (Epic), animované rodinné fantasy, ve kterém půjde o budoucnost samotné přírody. A do třetice všeho dobrého hlásí návrat Vlčí smečka, tudíž se bude opětovně pařit do němoty. V Pařbě na třetí se mrkneme do Mexika a podle posledních trailerů se zdá, že by to mohlo fungovat. Tři nové pecky a k tomu Star Trek: Do Temnoty a ochabující miliardář Tony Stark. To je panečku výběr.

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu