The Interpreter: Jake Gyllenhaal míří do válčícího Afghánistánu, aby splatil dluh

The Interpreter: Jake Gyllenhaal míří do válčícího Afghánistánu, aby splatil dluh | Fandíme filmu
Universal Pictures
Režisér chlapáckých filmů Guy Ritchie se pustí do válečné látky.

Nedávno jsme vám představili válečný snímek s Tomem Hardym a Channingem Tatumem, kteří se jako vojáci vracejí do rozvráceného Afghánistánu, aby pomohli svým bývalým spojencům, jimž se nepodařilo dostat ze země. Teď se do celkem podobné látky pouštějí Jake Gyllenhaal a režisér Guy Ritchie.

Ritchieho nový akční thriller se jmenuje The Interpreter (Překladatel) a Gyllenhaal ve snímku hraje vojáka, který se vrací do válečné zóny, aby splatil dluh svému překladateli. Ritchieho k sepsání snímku inspirovaly jeho hovory s vojáky a překladateli.

Jake hraje seržanta Johna Kinleyho. Ten na své poslední misi v Afghánistánu dostane k ruce místního překladatele Ahmeda a má za úkol plnit průzkumnou činnost v regionu. Během hlídky je jednotka napadena a John s Ahmedem jsou jediní přeživší. Nepřátelé je pronásledují a Ahmed riskuje svůj život, když nese zraněného Kinleyho několik kilometrů napříč obtížným terénem do bezpečí. Doma v USA se Kinley dozvídá, že Ahmedovi a jeho rodině nebylo umožněno odejít z Afghánistánu do Ameriky, tak jak jim bylo přislíbeno. John je odhodlaný ochránit svého přítele a splatit mu dluh. Proto se vrací do válečné zóny, aby se k Ahmedovi a jeho rodině dostal dřív, než je objeví místní milice.

Snímek se začne natáčet 10. ledna ve Španělsku. Gyllenaal je úspěšný herec, známý ze snímků jako Zkrocená hora, Slídil nebo Spider-Man: Daleko od domova. Naposledy jsme jej mohli vidět ve fimu Viník, příští rok se představí v Ambulanci Michaela Baye. Ritchieho proslavily gangsterské filmy jako Sbal prachy a vypadni, hollywoodský úspěch získal spolu se Sherlockem Holmesem. Naposledy dokončil akční špionážní thriller Operation Fortune: Ruse de Guerre s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Scénář k The Interpreterovi spolu s Ritchiem napsali Ivan Atkinson a Marn Davies, kteří s ním napsali všechny jeho poslední filmy – Gentlemany, Rozhněvaného muži i Operation Fortune.

Foto je ilustrační - Jake Gyllenhaal ve filmu Mariňák

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest