Nicolas Cage bude ikonický upír Drákula

Nicolas Cage bude ikonický upír Drákula | Fandíme filmu
SpectreVision
Filmový svět monster pokračuje ve svém rozmachu.

Nicolas Cage točil velkofilm pro velké hollywoodské studio naposledy v roce 2011, kdy vystupoval ve snímku Ghost Rider 2. Od té doby střídal různá béčka a svébytné (často až artové) nezávisláky. Teď se k velkoprodukci vrací v pompézním stylu, když pro studio Universal ztvární samotného Drákulu.

 

Universal měl v jednu chvíli ambiciózní plán, který chtěl všechna klasická monstra propojit v provázaném akčním světě. Když ale snímky Drákula: Neznámá legenda a Mumie (ta s Tomem Cruisem) v kinech více či méně pohořely, rozhodlo se studio pro zcela nový přístup. Filmy s klasickými monstry hodlá točit dál, ale raději volí menší rozpočty, zřejmě se víc spolehne na hrůzu, napětí a charaktery, namísto akce, a plány na nějaké propojování jsou v tuhle chvíli mimo hru.

Filmaři tak mají daleko volnější ruku a mohou jednotlivé látky zpracovat poměrně originálním způsobem. Drákula bude vystupovat ve filmu Renfield, kde není hlavní postavou krvežíznivý hrabě, ale jeho věrný sluha. Toho ve snímku představuje Nicholas Hoult. Režíruje Chris McKay, jenž má zatím za sebou Lego Batmana a Válku zítřka.

V původním románu Brama Stokera je Renfield pacient ústavu pro duševně nemocné. Je posedlý pitím krve, protože si myslí, že tak získá nesmrtelnost. Klaní se Drákulovi a vzájemně jsou na sebe dost závislí, ačkoliv si s ním hrabě značně pohrává, když mu neustále marně slibuje věčný život a přitom jej krmí hmyzem a krysami.

Snímek má být zasazený do moderní doby a má jít o dobrodružný příběh s komickým nádechem. Námět napsal Robert Kirkman (Živí mrtví), scénář Ryan Ridley (Rick a Morty).

Foto je ilustrační: Nicolas Cage ve filmu Mandy

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu