Budou příští Avengers menší a uzavřený příběh?

Budou příští Avengers menší a uzavřený příběh? | Fandíme filmu
Marvel
Špičky Marvelu hovoří o tom, jaké bude příští setkání většího počtu hrdinů.

Nate Moore začínal u Marvelu jako asistent, u snímku Captain America: Návrat prvního Avengera už patřil mezi producenty a v současnosti se vypracoval mezi stěžejní osobnosti celého studia. Po premiéře Eternals na něj novináři měli řadu všetečných otázek a řeč přišla i na další Avengers.

Moore přišel se zajímavou myšlenkou: Podle něj „Avengers 5“ nemusejí nutně být dalším velkým týmovým filmem, v němž se budou sbíhat dosavadní příběhové linky. Příští Avengers by podle něj klidně mohli fungovat poměrně nezávisle na dosavadních příbězích. Dokud bude mít film dostatečně zajímavý námět, diváci na něj přijdou. Studio se také nechce opakovat, chce lidi překvapit. A šlo by vůbec Avengers: Endgame nějak trumfnout? Není jedinou cestou kupředu natočit příští snímek menší? Osobnější, se zaměřením na postavy? Co kdyby to prostě byla vzrušující hrdinská mise ala Mission: Impossible?

Zároveň ale sám Moore připouští, že jsou všichni v Marvelu tak trochu nerdi a všechny je hrozně baví postupně budovat komplexní příběh, trousit stopy, které naznačují směr k něčemu většímu. Co to „větší“ může být? Moore řečnicky nadhazuje, že po Endgame už může přijít snad jedině kolaps celého vesmíru…což v situaci, kdy Marvel postupně otevírá multiverzum a střetávání různých realit, není vyloženě vyloučená alternativa.

V minulosti už Marvel jednou veřejně spekuloval nad tím, že příští Avengers natočí menší. Bylo to hned po první týmovce, když se chystala dvojka. Slýchali jsme, že po tak velké události, jako byla bitva o New York, musejí být Avengers: Age of Ultron komornějším snímkem. Ale víme, jak to nakonec dopadlo. Počet postav, dějových linek, pokládání základů k budoucím příběhům, měřítko...všeho bylo víc, všechno bylo větší.

A jakkoliv Moore získal u Marvelu na důležitosti, veřejně samozřejmě nemůže prozradit nic moc konkrétního, a tak mu nezbývá, než před novináři spekulovat o tom, co je teoreticky možné. To šéf studia Kevin Feige si může dovolit hovořit o něco svobodněji a jeho zářijové vyjádření je v tomhle směru poměrně jasné:

Po Endgame chceme, aby uplynulo rozumné množství času, aby mohla začít nová sága. To už se děje, už začala. A pak potřebujete čas, stejně jako jsme jej potřebovali v první fázi, aby se sága rozvinula, než znovu začnete všechny svádět dohromady.“

Z Feigeho vyjádření už je zřejmé, že nějaký samostatný příběh Avengers se opravdu nechystá. Opět sledujeme proplétání příběhů jednotlivých hrdinů, kteří se nakonec setkají v boji protivníkovi, na nějž by jednotlivci nestačili. Nutně se nemusejí sejít úplně všichni hrdinové. V Age of Ultron kupříkladu chyběly postavy z vesmíru, Infinity War se také neúčastnili všichni. Marvel se může zaměřit na některý konkrétní segment hrdinů (mladí hrdinové, vesmírní hrdinové, antihrdinové…) a vyprávět příběh pouze s nimi. Pro studio je navíc spojování postav až příliš silný marketingový nástroj, než aby bylo ochotné se jej vzdát. Otázkou je tedy pouze to, kdy se Avengers opět sejdou a v jakém složení to tentokrát bude.

Foto je ilustrační: Avengers: Infinity War (Marvel)

Zdroje: ComicBook.com, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest