Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování

Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu
Pathé
Zobrazit dalších 8 obrázků
Také na starém kontinentu umíme točit nákladné velkolepé produkce. Alexandre Dumas opět ožije.

Nějakou verzi Tří mušketýrů viděl asi každý český divák. Adaptací vzniklo nespočet. Je tu zpracování ze 70. let od Richarda Lestera, hollywoodská verze z roku 1993 s Charliem Sheenem a Kieferem Sutherlandem, bizároverze od Paula W.S. Andersona z roku 2011. Mušketýry parodovala francouzská komediální parta Les Charlots (Čtyři sluhové a čtyři mušketýři), případně si na myšketýry hráli Tom s Jerrym. A kdyby náhodou někdo neviděl přímo některý z mušketýrských filmů, tak pořád se ještě dobrodružné klasice Alexandra Dumase podařilo prorůst přirozeně do popkulturního povědomí, skrze nejrůznější citace, odkazy a parodie.

Teď nové zpracování připravuje evropská produkční společnost Pathé. Vznikají celkem dva celovečerní filmy, Les trois musquetaires – D’Artagnan (Tři mušketýři – D’Artagnan) a Les trois musquetaires – Milady (Tři mušketýři – Milady). Oba dva snímky úhrnně vyjdou na 85 milionů dolarů, což je ne evropské poměry velice slušná částka, za kterou by neměl být problém natočit docela dobře vypadající bijáky.

Režíruje Martin Bourboulon (Táta nebo máma), scénář napsali Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patellière (Jméno, Nikdo odnikud). Obsazení je docela nabité. Milady hraje Eva Green, Athose Vicent Cassel. D’Artagnana ztvárnil François Civil, kardinála Richelieu Eric Ruff, královnu Annu Vicky Krieps, Aramise Romain Duris a Porthose Pio Marmaï. Dále hrají Ralph Amoussou, Louis Garrel, Jacob Fortune-LLoyd, Patrick Mille, Lyna Khoudri a Julien Frison.

Natáčení začalo v září, točilo se na špičkových lokacích, jako jsou Louvre, pařížská Invalidovna, zámky Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, pevnosti La Latte, Chantilly a Saint-Malo a malebné historické městečko Troeys. První část bude uváděna do kin po Evropě od 5. dubna 2023, druhá od 13. prosince 2023. Dole v galerii najdete oficiální fotografie obsazení a ze zákulisí.

Podklady a foto: Pathé

Galerie: 9

Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu Tři mušketýři: V Evropě vzniká nové výpravné dvojdílné zpracování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest