Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo

Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Představitel Spider-Mana při natáčení bez kostýmu pořádně trpěl.

Kolem Toma Hollanda je momentálně pořádné horko, protože Spider-Man: Bez domova se blíží a podle prvních odhadů půjde o divácky nejnavštěvovanější hollywoodský film za poslední dva roky. Tom má však do kin namířeno s ještě jedním filmem. Už v únoru jej uvidíme v adaptaci videoherního dobrodružství Uncharted. A z toho, co pětadvacetiletý herec vypověděl v rozhovoru pro magazín GQ, natáčení nebyla žádná procházka růžovým sadem.

Možná si vzpomenete, že natáčení na delší dobu přerušila pandemie. Když se začínalo, tak Hollanda překvapilo, v jaké kondici je jeho kolega Mark Wahlberg. Tenkrát prý měl oproti Tomovi tak dvojnásobný objem. To mladšího herce vyprovokovalo, a tak během pětiměsíčního lockdownu jen jedl a cvičil. A pokud toužil po tom, aby se necítil vedle Marka špatně, tak se to vyplatilo, protože hned po návratu před kamery jej Wahlberg pochválil za to, že viditelně makal.

Ani důkladná fyzická příprava jej však nepřipravila na náročné natáčení, které jej čekalo. Jednou ráno v tělocvičně měl takové bolesti, že si myslel, že si něco poranil. Ale kolegové jej rychle ubezpečili, že jej zkrátka a dobře jen všechno bolí a v pětadvaceti už neregeneruje tak rychle, jako dřív. Nakonec se ale zranění nevyhnul, když dostal zánět šlach a byl celý pomlácený. Natáčení Uncharted jej prý „naprosto zlomilo“.

A po jeho dokončení měl jen tři dny na to, aby se připravil na náročné natáčení Spider-Mana: Bez domova. Nicméně tehdy už to přeci jen bylo o něco snazší a Holland konečně plně docenil, jak je skvělé točit roli s maskou přes obličej. Nejrůznější přeskoky mezi budovami totiž zařídily digitální triky, zatímco v Uncharted má na sobě jen tričko a kalhoty, takže spoustu práce musel oddřít osobně.

Videoherní série je inspirovaná Indianou Jonesem a Tomb Raiderem. Jedná se o dobrodružnou akční adventuru, ve které cestovatel Nathan Drake pátrá po celém světě po pokladech a nejrůznějších historických tajemstvích. Jedním z poznávacích znamení her je, že nabízejí téměř filmový zážitek, a tak působily vždy jako dělané pro celovečerní adaptaci. Mladého Nathana Drakea si zahraje Tom Holland, jeho mentora Sullyho pak Mark Wahlberg. Režíruje Ruben Fleischer. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 10. 2. 2022. 

Foto: Sony

Zdroj: GQ

Galerie: 4

Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo | Fandíme filmu Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo | Fandíme filmu Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo | Fandíme filmu Uncharted: Natáčení dobrodružné akce Toma Hollanda skoro zlomilo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest