Highlander: Nová verze bude zpracována jako moderní tragédie

Highlander: Nová verze bude zpracována jako moderní tragédie | Fandíme filmu
Netflix
Kdy se Henry Cavill chopí své příští šermířské role a kolik za to dostane zaplaceno. 

Magazín The Hollywood Reporter přinesl profil Henryho Cavilla a při té příležitosti dostal příležitost promluvit s ním i s jeho hollywoodskými kolegy. Řeč přišla také na Highlandera, očekávaný remake akční fantasy z roku 1986, která pojednává o věčném zápasu nesmrtelných šermířů.  

Restart kultovní značky je (v tomto případě docela příhodně) dalším z nesmrtelných hollywoodských příběhů o tom, jak se známá série snaží dlouhá léta neúspěšně vrátit před kamery. První příspěvek o novém Highlanderovi jsme přinesli v roce 2011... Příští rok by se však už opravdu mělo začít natáčet a vděčíme za to právě Cavillovi a režiséru Chadu Stahelskimu (série John Wick), kteří si skutečně vyhrnuli rukávy a pustili se do díla.  

Stahelski chce novou verzi pojmout hodně realisticky, zvlášť v porovnání s předchozími zpracováními látky, kde vždy byl dáván větší či menší důraz na fantasy elementy. Režisér své pojetí popisuje jako “moderní tragédii”, kdy budeme sledovat příběh hrdiny, jehož mučí zkušenosti mnoha a mnoha prožitých životů.  

Henry Cavill má za snímek dostat pětimilionovou výplatu a podle Chada je pro roli perfektní a hned po první schůzce bylo jasné, že do úlohynestárnoucího šermíře, který se neustále utkává s ostatními nesmrtelnými napříč věky, bude ten pravý. Nejen, že je Cavill patřičně fyzicky vybavený a má šermířské zkušenosti ze Zaklínače, ale zároveň má v sobě dostatek oduševnělosti na to, aby dokázal uvěřitelně ztvárnit muže, který je naživu už 500 let. V hrdinovi musí být cítit, jak mu dlouhé roky dodaly moudrost, ale také jej nesmírně tíží. Příběh Highlandera trvá stovky let, během nichž se neustále měnila jeho osobnost a emocionálně se vyvíjel. Cavill prý dokáže už jen pouhým pohledem zahrát, že má v sobě starou duši. Zároveň je prý nadšeným fanouškem značky a má chuť ji do budoucna rozvíjet.  

Titulní foto je ilustrační, Cavill jako Zaklínač

Zdroj: The Hollywood Reporter

Highlander

07.03.1986 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest