Box Office: Z Eternals asi bude 2. komerčně nejslabší marvelovka

Box Office: Z Eternals asi bude 2. komerčně nejslabší marvelovka | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Největší překvapení udělal v kinech nenápadný rodinný snímek, Venom 2 dosáhl na kulatý milník.

Eternals si udrželi ve druhém týdnu první příčku kasovního žebříčku, ačkoli při bližším pohledu čísla ukazují, že diváci jsou k filmu spíše vlažní. V pátek si film vysloužil třetí nejhorší propad v rámci MCU (-75 %), oproti minulému víkendu ale nakonec ubylo jen 62 % diváků, což je v rámci Marvel komiksovek lepší výsledek. S 27 miliony dolary tak film překoná stovku z Ameriky a bude sedí zhruba na 119 milionech dolarů. Celosvětově zatím utrženo 281 milionů a vše zatím nasvědčuje tomu, že půjde o komerčně druhý nejslabší výsledek Marvel filmu hned po Neuvěřitelném Hulkovi (ten utržil 265 milionů, aktuálně třetí nejslabší marvelovkou je Captain America: První Avenger s 370 miliony).

Na dvojce skončil Velký červený pes Clifford, který pořádně zamotal hlavu studiu Paramount. Snímek totiž odstartoval nad všemi očekáváními s robustními 16 miliony dolarů za víkend a 22 mega i s tržbami od středy. To znamená, že Paramount nepotřeboval odkládat jiné své filmy mimo rok 2021 a Top Gun: Maverick nebo Jackass Forever mohli odstartovat jak bylo plánováno. Ale co se stalo, stalo se... Tržby tak může slíznout Clifford, který je podle kritiků opravdu povedený a neotravný rodinný film. Peníze jsou tak zasloužené. Navíc film současně běží na Paramount+, což dělá výsledek z kin ještě úctyhodnější. 

Paramount
Populární červený pes Clifford

Jediná další novinka, které se podařilo prorazit do žebříčku, je autobiografický Belfast, který napsal a zrežíroval Kenneth Branagh na základě událostí svého dětství. Film, který prý neurazí ani nenadchne, zřejmě v klidu propluje do oscarového klání jako solidní charakterová studie se skvělými hereckými výkony Jamieho Dornana a Caitriony Balfe. Za víkend padlo 1,8 milionu z 580 kin.

Focus Features
Biografický Belfast of Kennetha Branagha

Od starších filmů žádné velké události nečekejte. Duna se pomalu plazí ke stovce z Ameriky a tento víkend přibylo 5,5 milionu dolarů. Zatím jsme na 93 mega v USA a 351 milionech celosvětově. Bondovka Není čas zemřít dorazila na Premium VOD, ale v kinech ještě zvládá utržit 4,6 milionu a v USA tak sedí na 150 milionech. Pětadvacátá bondovka odstartovala čerstvě i v Austrálii a s mezinárodními tržbami tak dělá kompletní výdělek už přes 708 milionů dolarů. Venom 2 se dostal už v pátek přes 200 milionů ze Států a nakonec si o sedmém víkendu přilepšil o necelé 4 miliony dolarů v Americe. V celosvětovém součtu tak je utrženo 441 milionů.

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Z Eternals asi bude 2. komerčně nejslabší marvelovka | Fandíme filmu Box Office: Z Eternals asi bude 2. komerčně nejslabší marvelovka | Fandíme filmu Box Office: Z Eternals asi bude 2. komerčně nejslabší marvelovka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu