Box Office: Říjen byl v pokladnách kin nejlepším měsícem od začátku pandemie

Box Office: Říjen byl v pokladnách kin nejlepším měsícem od začátku pandemie | Fandíme filmu
MGM
Novinky moc nelákají, avšak Bond a Venom šplhají k zajímavým metám.

Americký kino trh je stále celosvětově největší (i když jej Čína začíná předjíždět), stále má největší vliv na to, jaké filmy Hollywood natáčí a jakým způsobem je uveřejňuje. I když ale aktuální víkend nebyl bez žhavých novinek v USA nikterak oslnivý, celý měsíc říjen byl nejlepší od začátku pandemie! Dosud tuhle příčku držel červenec s 583 miliony dolary, ale říjen to výrazně překonal s 638 miliony. Povedlo se dokonce i překonat tržby slabšího října 2017, kdy diváci v pokladnách nechali „jen“ 569 milionů. To je samozřejmě pro filmový průmysl dobrá zpráva a jasné znamení, že když přinese nabídku, která je pro masové publikum zajímavá, tak diváci prostě přijdou.

A teď už k aktuálnímu víkendu. Novinky si nijak skvěle nevedly. Na čtvrté příčce se umístilo japonské animé My Hero Academia: World Heroes' Mission se 6,4 milionu dolarů. Celosvětově je zatím utrženo 35 milionů. Uvedena byla dobře hodnocená novinka Edgara Wrighta, Poslední noc v Soho. Mysteriózní neo-noir utržil 4,16 milionu dolarů v Severní Americe a celosvětově zatím nastřádal 6,45 milionu. Úplně stejnou sumu, tedy 4,16 milionu utržil horor Paroží. Ten v naší recenzi nedopadl úplně nejlépe, ale náklady zřejmě nebyly vysoké, takže by se snímek mohl postupně zaplatit. Celosvětově je zatím utrženo 6,6 milionu.

Žebříček nicméně ovládly premiéry z předchozích týdnů. Prvenství drží Duna. Ta propadla oproti minulému víkendu o 62%, což je pochopitelné, vzhledem k tomu, že je snímek dostupný na HBO Max. I tak se ale podařilo utržit slušných 15,5 milionu. Mezinárodně Duna přidala dalších 21 milionů a celkově už to dělá 296 milionů. Pár milionů se ještě utrží, nějakou hodnotu má pro Warnery uvedení na HBO Max a studio se tak vůbec nemusí zlobit, že nedávno schválilo pokračování.

Co je pozoruhodné, Halloween zabíjí spadl oproti předchozímu víkendu jen o 41%. A to je taktéž k vidění na streamu! V Americe tento víkend utrženo 8,5 milionu a celkem už 85 milionů. Mezinárodně to až takové terno není. Mimo USA vyvražďovačka s Mikem Myersem utržila v úhrnu zatím pouze 29 milionů.

Na třetí příčce bondovka Není čas zemřít. Té se povedlo utržit dalších 7,8 milionu a v USA je z toho celkových 133 milionů. Agent 007 si však tradičně vede daleko lépe ve světě. Mezinárodně o víkendu film utržil skoro 52 dalších milionů (nejvíc pomáhala Čína) a celkově se přehoupl přes částku 605 milionů. Po Rychle a zběsile 9 je to letos teprve druhých anglicky mluvený snímek, jemuž se šestistovku pokořit podařilo. Nebude to dlouho trvat a držitelům práv se začne vyplácet, že s uvedením počkali do kin a neprodali film za mrzkých pár set milionů na stream.

Páté místo kasovního žebříčku okupuje Venom 2: Carnage přichází. V USA přibylo do kasičky dalších 5,7 milionu, mezinárodně potom dalších 21. Celosvětově už je utrženo skoro 396 milionů. V příštím týdnu zdolá komiksák čtyřstovku, letos teprve jako pátý anglicky mluvený film. Není to tak dlouho, co tuhle metu pokořil Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. I když už je snímek také delší dobu k vidění na domácím videu, tak se za víkend povedlo utržit něco přes milion a celosvětově už má 423 milionů.

Příští týden bude v pokladnách živo, protože Marvel dodá svoje Eternals.

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu