Thor: Love and Thunder se vrátil před kamery

Thor: Love and Thunder se vrátil před kamery | Fandíme filmu
Marvel
Při natáčení čtvrtého Thora se používaly speciální nové technologie.

Thor: Love and Thunder dokončil natáčení už na konci května. V létě se filmaři znovu vrátili k natáčení v americkém Malibu, aby doplnili další scény se záporákem Gorrem, jehož představuje Christian Bale. Teď jsou filmaři znovu v Kalifornii, konkrétně v sousedním Los Angeles, kde se natáčejí blíže nespecifikované scény v jednom bytovém domě. Níže si můžete prohlédnout záběry z placu, jehož se účastní režisér Taika Waititi i hlavní hvězda Chris Hemsworth.

Když už je řeč o natáčení, v rozhovoru pro magazín Wired režisér Waititi odhalil několik svých zákulisních tajemství. Část Thora: Love and Thunder se točila s pomocí technologie StageCraft, tedy s pomocí technologie, s níž se Taika seznámil při natáčení seriálu The Mandalorian. Technologie spočívá v tom, že se v některých situacích namísto zeleného pozadí využijí obří obrazovky s vysokým rozlišením, na které se „promítají“ v reálném čase videa s předem připraveným pozadím, takže herci mají značně jednodušší práci, protože si nemusí fiktivní prostředí představovat.

Druhou technologií, kterou Waititi při natáčení používá, je PlateLight. Zjednodušeně řečeno tato technologie tvůrcům dává možnost neřešit nasvícení scény předem, ale ideální variantu si vyberou teprve v postprodukci. Betaverze technologie byla použita už při natáčení Thora: Ragnarok, při flashbackové scéně o záhubě Valkýr. Mimochodem, vypadá to, že Valkýr bude i v chystaném snímku vystupovat vícero, nejen ta hlavní v podání Tessy Thompson. Do jedné z rolí byla obsazena Vivian Tung. Do další vedlejší role byl obsazený Simon Russell Beale, známý například ze seriálu Penny Dreadful.

Thor: Love and Thunder navazuje na Thora: Ragnarok a Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson a Taika Waititi. Doplní je Christian Bale a Strážci Galaxie. Režíruje Taika Waititi, který napsal scénář společně s Jennifer Kaytin Robinson. Datum premiéry je stanovené na 7. 7. 2022.

Zdroje: Wired, Star Now, Murphys Multiverse

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu