Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru

Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu
Pixar
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pixar najal představitele Captaina Ameriky Chrise Evanse, aby ztvárnil „skutečného“ kosmonauta, jenž se stal předlohou pro populární hračky.

Pixar nás zhruba před rokem překvapil, když oznámil, že chystá snímek Rakeťák (Lightyear). Nejde přitom o přímý spin-off Toy Story, který by se zaměřoval výhradně na oblíbeného Buzze. Ve skutečnosti je to trochu složitější a snímek pojednává o živoucím kosmonautu Buzzovi, který se stal legendou a následně se na jeho počest začaly vyrábět plastové hračky kosmonautů.

Teď je tu první trailer, který šetří slovy a nechá vyniknout hlavně atmosféru. Zdá se, že Pixar cílí na dosažení pocitu vůně dálek, na čirý úžas z širého kosmu a z masivní techniky, kterou jsou lidé schopní pro cestování vesmírem vyrobit. Všechno pak podtrhuje písnička Starman od Davida Bowieho. Snímek nevypadá vůbec špatně, jen když se objevil ikonický Buzzův skafandr a v závěru zazněla část jeho ikonické hlášky, tak jsem dostal menší obavu z toho, jestli se filmaři nebudou snažit hlavně uspokojit u fanoušků nějaký pocit familiérnosti a nostalgie, namísto toho, aby přinesli něco fungl nového.

PS: A taky si nemůžu pomoc a neptat se, jak to vlastně všechno ve světě Pixaru funguje. Toy Story se zdánlivě odehrává ve světě, který se nijak neliší od toho našeho. A pak je tu snímek Rakeťák, jenž by měl údajně inspirovat hračku, která se objevuje v Toy Story. A svět v Rakeťákovi už jako ten náš příliš nepůsobí – spíš jde o jakousi jeho futuristickou alternativu.

Hlavní roli ve filmu namluvil Chris Evans, známý jako Captain America. Snímek točí Angus MacLane, pixarovský veterán, co se podílel na všech filmech studia od Života brouka a režii si poprvé zkusil u snímku Hledá se Dory. Datum české premiéry je ohlášené na 16. června 2022.

Podklady a foto: Pixar

Galerie: 7

Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu Rakeťák: Film o „skutečném“ kosmonautu Buzzovi v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest