Režisér Avengers: Endgame je přesvědčený, že malé filmy vymizí z kin

Režisér Avengers: Endgame je přesvědčený, že malé filmy vymizí z kin | Fandíme filmu
Marvel Studios
Podle Joa Russoa se nezávislé snímky budou víc a víc přesouvat na Netflix a podobné služby, v kinech zůstanou velkofilmy.

Joe Russo, jedna polovina známé bratrské dvojice, si během několika let stačil vybudovat silné slovo. S Anthonym začínali jako seriáloví režiséři, později začali točit filmy pro Marvel, až se vypracovali k Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame – jedněm z největších bijáků vůbec. Už během spolupráce s Marvelem začali budovat vlastní produkční společnost AGBO, skrze kterou připravují vlastní filmové novinky i díla dalších autorů. Soustředí se jak na menší, tak větší produkci a u každého jednotlivého projektu se separátně rozhodují, kam bude nejlepší snímek prodat. Russoovi tak rychle nabrali rozsáhlé tvůrčí, produkční i manažerské schopnosti napříč jednotlivými patry Hollywoodu.

Joe byl pozvaný na filmový festival v Římě, na obchodní konferenci MIA Market, kde rozebíral postřehy ze svého oboru. Nejsilněji z jeho úvah rezonovalo v širší filmové veřejnosti přesvědčení, že časům nezávislých filmů v kinech prakticky odzvonilo:

 

Nemyslím si, že by se nezávislé filmy v kinech opět zvedly. Prostě nemyslím. Když je natočíte pro digitální platformy, dostanete víc peněz. Pro Netflix není nic jednoduššího [než financovat malý nezávislák] a vás pak nikdo [kreativně] neruší. Filmy se budou vyvíjet. A nejsem si jistý, jak přesně budou v budoucnu vypadat kina, ale vím, že to bude spíše prémiový zážitek.“

To, co říká Joe, vlastně už v současnosti potvrzuje praxe. Když už vznikají menší filmy pro plátno, často míří na festivaly nebo do artových kin. Čím dál častěji ale menší kusy skoupí (nebo rovnou financují) streamovací platformy. Ty snímkům možná nedávají takovou prestiž, jako uvedení v kině, ale film se snadno zaplatí a vidí jej hodně lidí. O tom, že se budou nůžky mezi malými a velkými filmy dál rozvírat, a že návštěva kina bude v budoucnu připomínat spíš večer v divadle, už ostatně v minulosti mluvili George Lucas a Steven Spielberg. Teď jejich slova s odstupem začíná potvrzovat realita a další producenti začínají uvažovat stejně. Tak si držte klobouky, čas proměny filmového průmyslu pokračuje.

Foto je ilustrační - Joe Russo při natáčení Captain America: The Winter Soldier

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest