The Batman je údajně jedním z nejlevnějších moderních komiksových filmů

The Batman je údajně jedním z nejlevnějších moderních komiksových filmů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Pokud informace ze zákulisí potvrdí, pak vás překvapí, jak lacino nejnovější Batmanovo dobrodružství vyšlo.

Když prestižní hollywoodský zpravodaj Deadline nedávno připravil jeden ze svých článků o snímku The Batman, tak kromě již známých informací také dost nenápadně přiložil údajný rozpočet filmu. Pokud by byly informace magazínu správné, tak snímek stál pouhých 100 milionů dolarů! Což je by ve světě akčních velkofilmů byla opravdu minimalistická částka.

Jakmile Hollywood v současnosti točí akční velkofilm, co má přilákat do kin davy, jen výjimečně pořizovací náklady klesají pod 150 milionů. Cena pod sto milionů je vyloženou raritou. A ani u předchozích filmů s Batmanem nebyly ceny nízké. Batman v Superman přišel na 263 milionů dolarů, Temný rytíř povstal stál 250 milionů, Temný rytíř 185 milionů, Batman a Robin 160 milionů, Batman začíná 150 milionů. Batman navždy 100 milionů, Batman se vrací 80 milionů a Batman 35 milionů. Poslední dva jmenované snímky jsou nicméně z opravdu dávných dob, kdy hodnota dolaru byla jiná a filmy se obecně točily podstatně levnější. Kdybychom započetli inflaci, tak by Batman z roku 1989 stál zhruba 65 milionů a Batman se vrací z roku 1992 zhruba 160 milionů! To by z připravovaného The Batmana dělalo druhý nejlevnější moderní film o temném rytíři!

Když budeme lovit mezi současnými DC filmy, tak Snyderovy snímky stály všechny přes 200 milionů, naprostá většina zbývajících se svými rozpočty pohybuje mezi 150 a 200 miliony. Levnější než The Batman byly jen tři snímky. První Shazam (85 milionů), Birds of Prey (82 milionů) a Joker (70 milionů).

Na příkladu Jokera je patrné, že komiksový snímek s realisticky pojatou produkcí, minimem digitálních triků a bez komplikovaných akčních scén se za rozumné peníze pořídit dá. Nicméně v traileru pro The Batmana jsme akce mohli vidět docela dost. K tomu si připočtěme, že obsazení je docela rozsáhlé. A co je nejhorší, film se točil během covidu. A to s sebou nese výdaje na testování a bezpečnost, různé odklady a stavbu masivních kulis namísto natáčení na skutečných lokacích, aby se štáb mohl izolovat během pandemie od veřejnosti. To všechno stojí peníze. Něco se asi dá ušetřit na tom, že jde o první film série, kdy ještě všichni nemají obří smlouvy. Kupříkladu Robert Pattinson v hlavní roli údajně dostal „jen“ 3 miliony dolarů. A pokud bychom většinu akce znali už z trailerů a nic moc většího nás ve filmu nečekalo (a naopak se hodně mluvilo), pak by asi nižší částky dosáhnout šlo.

Zároveň ale v tuhle chvíli asi nejde vyloučit, že má Deadline špatné informace, že jde o nějaké nedorozumění (například jde o částku investovanou do vlastního natáčení, bez nákladů na postprodukci), popřípadě, že jde o rozpočet před započtením covidových doplatků.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích dorazí Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 3. března 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu