Box Office: Duna si v pokladnách vede nad očekávání

Box Office: Duna si v pokladnách vede nad očekávání | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Halloween, Bond a Venom dál navyšují svoje zisky.

Duna, filmový epos Denise Villeneuva, odstartovala konečně ve Spojených státech a znamenala pro Warnery jejich nejlepší debut pro film, který zároveň běží i na HBO Max. Dělalo to lehce nad 40 milionů dolarů. O trochu lepší výsledek než se čekalo, přesněji o téměř deset milionů, oproti třicítce, která se filmu předpovídala. Knižní adaptace dostala od kritiků silné recenze, ačkoliv mnozí jistě ve skrytu duše tušili, že by se mohly opakovat tragické výsledky Blade Runnera 2049. Duna také rozhodně nebyla levná - film musel v produkčních a marketingových nákladech přesáhnout 300 milionů dolarů. Proto je pár hlavounů z Warneru trochu hořkých a filmu vyčítá, že na jeho ambice a hvězdné obsazení není 40 milionů kdovíjaký zázrak. Film je ale v dobré pozici a má možnost pomalu vydělávat slušné peníze. Výhra je, že dokázal vytáhnout diváky z domovů na kvalitní filmařinu. Pokud dá Warnerům z USA stovku, určitě budou spokojení. U HBO Max premiér nicméně propady bývají dost drsné a tahle platforma může být pro film jak požehnáním, tak prokletím... Naštěstí je tu ještě zbytek světa. V Číně film podle různých analytických zdrojů startuje mezi 15 - 20 miliony. Se 150 mega z dalších zámořských trhů bude tak po americké premiéře lehce nad 220 miliony dolary. 

Druhá příčka patří hororu Halloween zabíjí, který postihl silný propad okolo 70 %, ale i tak to stačilo na 14 milionů. Po deseti dnech promítání jsme na 73 mega v USA a na 90 celosvětově. Třetí místo má bondovka Není čas zemřít, která je ve svém třetím víkendu. S 12 miliony sedí v USA na 120 milionech dolarů a celosvětově na 525 milionech. A aby ta číselná symbolika jen tak nevyprchala, ve čtvrtém víkendu je na čtvrté příčce Venom 2 s 9 miliony a 181 mega ze Spojených států a 352 mega globálně. 

20th Century Fox
Robotí animák Ron's Gone Wrong

Na páté příčce ztroskotal animák Ron's Gone Wrong se 7 miliony dolary. Rodinný robotí film je prvním projektem studia Locksmith Animation a prvním distribuovaným animákem pro 20th Century Fox od zavření Blue Sky Studios v dubnu tohoto roku, které stálo za Dobou ledovou nebo papouškem Rio. Další filmy studia ale bude distribuovat Warner Bros., aby těch zmatků nebylo málo. S takovými výsledky ale těžko říct, nakolik to bude pro jakéhokoli distributora výhodné. Snad byl rozpočet malý.

Fox Searchlight
Francouzská depeše od Wese Andersona

A nakonec devátá příčka, kam se dostala s pomocí jenom 55 kin Francouzská depeše, nový film Wese Andersona s hvězdným obsazením. Film utržil okolo 1,5 milionu dolarů. Hodnocení je tedy výrazně horší než u Grandhotelu Budapešť, ale i tak je vidět, že už byli diváci artových kin nedočkaví na tenhle kousek.

Zdroj: Deadline

Duna

14.12.1984 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Duna si v pokladnách vede nad očekávání | Fandíme filmu Box Office: Duna si v pokladnách vede nad očekávání | Fandíme filmu Box Office: Duna si v pokladnách vede nad očekávání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest