Při tragické nehodě filmová zbraň Aleca Baldwina usmrtila kameramanku

Při tragické nehodě filmová zbraň Aleca Baldwina usmrtila kameramanku | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Natáčení snímku Rust poznamenalo fatální neštěstí s rekvizitou střelné zbraně. Jeden zraněný, jedna mrtvá.

V noci na dnešek došlo na natáčení snímku Rust v americkém státě Nové Mexiko ke smrtící nehodě. Prvotní zprávy hovořily o tom, že někomu z herců vystřelila v ruce rekvizita pistole a vážně zranila dva členy štábu.

Pozdější podrobnosti ukázaly, že postřelenými byli kameramanka Halyna Hutchins a režisér Joel Souza. Hutchins byla zasažena do oblasti břicha a vrtulník ji odnesl do nemocnice k operaci. Svému zranění však podlehla. Souza byl zasažený do ramene a je ošetřovaný v nemocnici. Podle dostupných zpráv rekvizitou vystřelil Alec Baldwin, představitel jedné z hlavních rolí a producent snímku. Dle dosavadních informací Baldwin nebyl obeznámený s tím, jakým způsobem je rekvizita nabitá – za to na natáčení zodpovídá speciálně vyhrazený člen rekvizitářů. Zatím není zřejmé, zda byla zbraň nešťastně nabita ostrými náboji, nebo co se vlastně stalo. Vyšetřování úřadu šerifa stále probíhá, štáb plně kooperuje. Baldwin byl vyslechnutý a propuštěný. Proti nikomu nebyla vznesena trestní obvinění. Natáčení je zastaveno na dobu neurčitou.

Nejznámější obdobný incident se v Hollywoodu stal v roce 1993, kdy byl při natáčení snímku Vrána nešťastně zastřelen Brandon Lee, představitel hlavní role. Tehdy v rámci časového presu a šetření nebyly opatřeny profesionálně vyrobené slepé náboje, ale štáb si je podomácku vyrobil z ostrých nábojů. Jedna nábojnice nebyla dostatečně ošetřena a zůstala v ní kulka. Ta se při slepém výstřelu uvolnila a zasekla v hlavni zbraně. Následně zbraň neprošla správnou kontrolou a kulka v hlavni nebyla včas odhalena. Při další příležitosti slepý výstřel měl dost síly na to, aby z hlavně vytlačil zaseknutou kulku, která Brandonovi Lee způsobila smrtelné zranění.

Foto je ilustrační - Alec Baldwin ve filmu Mission: Impossible - Národ grázlů

Zdroje: Deadline I, II, III, TMZ

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu