Crisis on Infinite Earths: Filmový svět DC zřejmě směřuje ke gigantické události

Crisis on Infinite Earths: Filmový svět DC zřejmě směřuje ke gigantické události | Fandíme filmu
The CW / Warner Bros.
DC má příležitost zjednodušit svoje komplikované multiverzum.

Velká virtuální akce DC FanDome přinesla celou řadu zajímavých novinek. Většinou šlo o trailery nebo první obrazové materiály k filmům, o jejichž přípravách jsme věděli už delší dobu. Oznámení nějakých překvapivých novinek jsme se nedočkali. Nebo ano?

Téměř v závěru virtuální akce vystoupil na „pódium“ Jim Lee – známý komiksový autor a kreativní ředitel nakladatelství DC. Ten s moderátorkou dlouze hovořil o tom, jak u příležitosti FanDomu připravil celou řadu nových artworků, které při správném seskládání daly dohromady něco, co se podobá obálce ikonického komiksového příběhu Crisis on Infinite Earths. Když se moderátorka zeptala, co to znamená, tak Lee sice odpověděl, ale prakticky všechno, co řekl, bylo ve videu vypípané.

Mohla to být jen legrácka, která má poškádlit fanoušky, ale také je možné, že nám tak chtěl guru z DCčka nenápadně naznačit, že se Crisis on Infinite Earths chystá na plátna. Když se to udělá takhle krypticky, tak na jednu stranu mají fanoušci o čem debatovat, na stranu druhou, pokud by to náhodou neklaplo, jako tomu už bylo v případě DC u několika předchozích projektů, tak můžete tvrdit, že ve skutečnosti to celé byla jen taková srandička, aby si z vás nikdo nestřílel, že vám to zase nevyšlo.

Co je vlastně Crisis on Infinite Earths? V komiksech jde o stěžejní událost z 80. let. Tehdy zavládl v nakladatelství pocit, že všechny možné paralelní světy už jsou pro řadového fanouška až příliš složité. Proto byl připravený obří cross-over s řadou nejrůznějších postav, v němž padouch Anti-Monitor začal postupně likvidovat jednotlivé paralelní světy. Nakonec se záporáka podařilo porazit a ustanovit jednu jedinou Zemi, kde se měly odehrávat další příběhy. Celá řada známých postav zemřela a vlastně šlo o velký restart komiksového světa DC. Událost už byla v minulosti zpracována v rámci seriálů ze světa Arrowverse, nicméně pokud by si DC chtělo srovnat svůj komplikovaný svět také na filmovém plátně, Crisis on Infinite Earths k tomu jednoznačně dává příležitost.

Foto je ilustrační, seriálová verze Crisis on Infinite Earths

Zdroj: DC FanDome

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest