Blonde: Životopis Marilyn Monroe bude více než mládeži nepřístupný

Blonde: Životopis Marilyn Monroe bude více než mládeži nepřístupný | Fandíme filmu
Ana de Armas / Netflix
Životopis Marilyn Monroe musel bojovat proti snaze Netflixu o cenzuru.

Režisér Andrew Dominik chystá Blonde, životopis Marilyn Monroe, možná nejznámější herečky historie a celkově společenské ikony. Ukázalo se, že si snímek nebude brát servítky. Je tak otevřený, že kdyby byl promítaný v amerických kinech, dostal by rating NC-17, což je v USA nejpřísnější hodnocení. Na takové filmy nesmí diváci mladší 18 let bez výjimky a řada kin jim podobné ani nechce promítat (mládež tvoří velkou část návštěvníků, plus se objevuje nátlak různých zájmových skupin).

Prozatím je film promítaný na evropských festivalech a posléze bude uvedený také na Netflixu, s přístupností v amerických kinech si tak zdánlivě Blonde nemusí dělat hlavu. Podle informací serveru World of Reel nicméně i Netflix původně tlačil na to, aby režisér film upravil. Ten to jednoznačně odmítl a nakonec se mu podařilo prosadit hotový snímek v původně zamýšleném sestřihu.

Dle dostupných informací byly potíže s explicitní sexuální scénou a hromadou dalšího sexuálního obsahu rozprostřeného napříč celým snímkem. Autorka knižní předlohy Joyce Carol Oates o snímku hovoří jako o skvělém portrétu Monroe a zmiňuje těžko popsatelný styl, kdy snímek není ani surreálný, ani zcela realistický a ačkoliv nejde o horor je prodchnutý hrozbou děsu, který číhá někde za rohem. Hlavní role se zhostila Ana de Armas, již jsme naposledy mohli vidět v bondovce Není čas zemřít. Dominik v minulosti natočil filmy Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem a Zabít tiše. Jeho novinka bude uvedena na Netflixu v příštím roce.

Foto: Netflix / Ana de Armas

Zdroje: Ana de Armas, World of Reel, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest