Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci

Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 12 obrázků
Možná nás čeká 2. nejdelší marvelovka. Filmaři snímek blíže poodhalují a je tu sada nových fotek.

Marvelovka Eternals se pochlubila s novou krátkou upoutávkou, v níž především můžeme vidět nové hrdiny, jak se potýkají s nestvůrnými Devianty. Krom toho také tvůrci a herci odpovídali na otázky magazínu Empire, z čehož můžeme čerpat celou řadu zajímavých poznámek:

Velkou inspirací pro režisérku byly filmy Revenant a Strom života. Můžeme v tom hledat dva principy. Filmaři se snažili snímek natočit v maximální možné míře za použití praktických efektů a je to epos vyprávěný napříč časem. Režisérka Chloe Zhao byla odhodlaná riskovat a nechtěla se nijak držet zpátky. Snímek má být morálně nejednoznačný, což je idea, se kterou si začaly pohrávat už marvelovky Občanská válka (dvě strany hrdinů proti sobě) a Infinity War (v přelidněném světě někdo může vnímat Thanosovo uvažování jako obhajitelné).

Zároveň má snímek nabídnout to, co jsme dosud u Marvelu neviděli. Čeká nás velký sci-fi epos, ne nepodobný příběhům o římským a řeckých bozích, kteří žili mezi smrtelníky a sdíleli s nim celou řadu lidských vlastností, jako jsou žárlivost, sváry nebo slabosti. A tím že spolu Eternalové strávili tisíce let, občas se navzájem docela štvou.

Pokud jde o praktické natáčení, režisérka točila hodně v exteriérech a nechala postavit obří kulisy. Loď Eternalů byla tak velká, že se na ní představitel Ikarise Richard Madden podle svých slov několikrát ztratil. Loď je prý asi desetkrát větší než jeho byt. Krom toho, že reálná prostředí obvykle vypadají lépe než digitální efekty, tak s sebou přinášejí také komplikace. Při natáčení na Kanárských ostrovech štáb například musel čelit písečné bouři, nebo bylo natáčení přerušeno, když štáb narazil na nevybuchlou druhoválečnou pumu (podrobnosti ve starším článku).

Dále se na stránce jedné ruské kino společnosti objevila informace, že film bude mít 156 minut. Pokud by se to potvrdilo, tak by šlo o druhou nejdelší marvelovku hned po Endgame! Dostali jsme také hromadu nových fotek (viz galerie) a novou oficiální popisku:

Příběh Eternals se odehrává ve dvou časových obdobích. Jedno je zasazené do minulosti, kdy Eternalové vystupovali jako semknutý, nezastavitelný tým, jako rodina. Druhá dějová linka je zasazena do současnosti, kdy je skupina roztříštěná a rozdělená. Všichni spokojeně žijí nepozorovaně mezi lidmi. Hroziví Devianti ale znovu ohrožují existenci lidstva, takže Eternalové musí dát spory stranou a opět se sjednotit.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Foto: Marvel

Zdroj: Empire, Empire II, Kino Metro

Galerie: 13

Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu Eternals: Nová upoutávka se zaměřila na akci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest