Box Office: Pokladny kin ovládli Venom 2 a nový Bond

Box Office: Pokladny kin ovládli Venom 2 a nový Bond | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 2 obrázky
O Venoma je obří zájem v Americe, o Bonda ve světě. Dál si polepšují také marvelovka Shang-Chi a sci-fi Duna.

Doufejme, že Shang-Chi má nasbíráno za svoji několikatýdenní volnou jízdu v kinech dost dolarů, protože tam právě vtrhl sequel Venoma: Carnage přichází a nenechal tam bankovku nazbyt. Debut filmu se zastavil na 90 milionech dolarů, což je o deset mega víc než jednička, o deset mega víc než dosavadní královna pandemického žebříčku Black Widow a druhá nejlepší říjnová premiéra po Jokerových 96 milonech. Diváci mají tuhle sérii prostě rádi, i když kritici pořád nemůžou přenést přes srdce ujetost a bizarnost zápletky a Hardyho herectví. Dvojka je ale prostě to samé, co se lidem na jedničce tak líbilo, a proto s radostí v kinech ty peníze nechají. Sázka studia Sony na sólový Venomův film se prostě vyplatila. Analytici dokonce hovoří o tržbách, které by zřejmě byly podobné, pokud by pandemie neexistovala. První díl utržil tehdy v roce 2018 nějakých 854 milionů globálně, tak uvidíme, jestli dvojka zvládne něco podobného a jaký bude například výsledek v Číně, kde originál tehdy zabodoval s 269 mega. Pokračování prozatím mezinárodně utržilo 13 milionů a většina trhů se teprve bude připojovat. (V Česku film čekáme 14. října).

Slušně se ale zadařilo další novince víkendu, na dvojce totiž skončila The Addams Family 2, animák od MGM, který byl ve stejnou dobu 48 hodin dostupný na Premium VOD, ale stejně dostal z kin 18 milionů dolarů. Solidní výkon pro film, který byl čistě cílený na rodiny s dětmi. 

MGM
The Addams Family 2 na druhém místě

Třetí místo mezi novinkami pak patří dalšímu hybridně nasazenému snímku od Warnerů, které se hraje jak v kinech, tak i na HBO Max. Jde o mafiánské drama The Many Saints of Newark, které je prequelem a příběhovým rozšířením života Tonyho Soprana z legendárního seriálu Sopranovi. Film utržil méně než se čekalo, jen 5 milionů dolarů, a všechny zajímá, jak se mu vlastně dařilo na streamovací službě a jestli producenty z HBO nezvyklá k tomu natočit celou prequleovou minisérii. Ohlasy jsou ale bohužel spíše horší.

Warner Bros.
Sopranovi se vrací v prequelu The Many Saints of Newark

Shang-Chi s nástupem Venoma alespoň zdolal hranici 200 milionů dolarů v Americe a nějakou chvilku se bude moct těšit z tohoto pandemického kasovního prvenství. Žádnému jinému filmu se tahle příčka zatím pokořit nevydařila. Globálně překonal 386 milionů. Muzikál Dear Evan Hansen slétl bez podpory skalních fandů o téměř 70 % a ve druhém víkend se zmohl jen na 2,5 milionu. Po deseti dnech promítání je stěží na 12 mega. 

Mezinárodně konečně po měsících a měsících odkladů odstartovala bondovka Není čas zemřít a poprvé od začátku pandemie půjde o film, který debutuje mimo USA nad 100 milionů bez pomoci Číny. MGM a Universal nasazují film na 54 trhů a přišlo odsud 119 milionů dolarů. Poslední bondovka s Danielem Craigem zatím drží krok s výkonem Skyfallu, ale hlavní čísla budeme porovnávat až příští víkend, kdy se začne promítat i v USA. Agent 007 mimochodem během jediného víkendu stačil překonat Dunu, která se při mezinárodním promítání stačila po zhruba třech týdnech přehoupnout přes úhrnnou kulatou částku 100 milionů.

Zdroje: Deadline, The Numbers, Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Pokladny kin ovládli Venom 2 a nový Bond | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládli Venom 2 a nový Bond | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládli Venom 2 a nový Bond | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest