Box Office: Iron Man 3 má miliardu na dohled!

Box Office: Iron Man 3 má miliardu na dohled! | Fandíme filmu
Zabodoval i Baz Luhrmann, když jeho Velký Gatsby ustál těžký souboj s Downeyho "Železňákem".

Režisér a scenárista Shane Black si může mnout ruce, neboť třetí Iron Man dál válcuje pokladny amerických kin. Marvel Universe dominuje, což se potvrdilo minulý týden, kdy "Železný muž" předvedl exkluzivní finanční otvírák ($174 mil.). Tento týden se logicky očekával výrazný propad tržeb, leč dalších více než $72,5 milionů jen potvrzuje, že fanoušci svého hrdinu bezmezně milují a chodí na něj doslova davy. Jen ve Spojených státech už Iron Man 3 vydělal $285 mega, a to je v distribuci pouhé 2 týdny. Nicméně ze světa již přiteklo $664 melounů, tudíž dohromady to dělá krásných $949 milionů. Je jen otázkou dní, kdy bájná a vytoužená miliarda padne. Roberd Downey Jr. tak má pro vyjednávání o smlouvě hodně silný trumf v rukávu a především je asi hodně rád, že v kontraktu má klauzuli o procentech ze zisku.

Možná trošku překvapivě slibně rozjel svoji štaci po zámořských kinosálech Velký Gatsby (The Great Gatsby), který dokázal čelit drtivému tlaku marvelovského superhrdiny. Odkládaná premiéra nakonec přinesla Warnerům ovoce, když Leonadro DiCaprio, Tobey Maguire, Joel Edgerton a Carey Mulligan vydělali celkem $51 mega. Vzhledem k peripetiím s post-produkcí a ne příliš kladným ohlasům kritiků se určitě jedná o parádní číslo. Rozpočet by měl být $105 melounů, ale těžko říct, jak to Baz Luhrmann s těmi finančními prostředky nakonec měl. Uvidíme, zda romantické drama bude slavit úspěch i na zahraničních trzích. V České republice si odbude premiéru už tento čtvrtek.

Na podobně pohádkové výsledky mohl s klidem zapomenout menší "projektík" megalomana Michaela Baye. Akční taškařice Krev a pot (Pain and Gain) o partičce kulturistů, kteří se zapletou do nějaké té levoty, připsala o právě končícím víkendu kulatých $5 milionů. Dohromady mají na svém kontě $41 mega a netrpělivě vyhlížejí neamerická kina. Jak bylo řečeno, nejde o žádné terno, ale solidní čísla to bezpochyby jsou (rozpočet $26 mil.). Když zabere Evropa a zbytek světa, mělo by to znamenat pár desítek milionů výdělku. Mark Wahlberg, Dwayne "The Rock" Johnson a Anthony Mackie mohou být v klídku, stejně jako hlavouni v Paramountu.

Ostatní snímky musely dát zavděk zbylým drobečkům. Komedie The Peeples z producentské stáje Tylera Perryho posbírala o premiérové víkendu takřka $5 melounů (rozpočet $15 mil.) a uzurpovala si bramborovou medaili. Na pětce se s podobným výsledkem ($4,7 mil.) umístilo mnohokrát zmiňované sportovní drama 42, jež vypráví o životě Jackieho Robinsona. Šestici uzavírá Cruisovo Nevědomí. Kosinskiho ambiciózní scífko přisypalo do kasičky skoro $4 miliony a z celosvětového hlediska začalo vydělávat (rozpočet $120 mil. / tržby $243 mil.).

Příští týden zřejmě dojde ke změně na zlatém vršku, jelikož do multiplexů v USA vtrhne druhý díl Abramsova Star Treku (Star Trek: Do temnoty). Netrpělivě vyhlížený blockbuster se bude chtít přiživit na otevřenosti amerického publika, tudíž můžeme očekávat nadmíru zajímavá čísla!

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest