Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia

Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 5 obrázků
Paul Thomas Anderson opět bude mířit za Oscary. Jeho novinka slibuje tak trochu jiný příběh o dospívání. Pusťte si uštěpačný první trailer.

Režisér Paul Thomas Anderson rychle vystřelil ke hvězdám sérií filmů Hříšné noci, Magnolia, Opilí láskou, Až na krev. Filmy od Mistra dál už byly pro část publika tak trochu neproniknutelné, nicméně „PTA“ se stále těší velkému respektu, zvlášť u klubových a festivalových diváků. A vždy, když natočí něco nového, tak je automaticky považovaný za možného kandidáta v příštím oscarovém klání.

Jeho novinka Licorice Pizza na první pohled působí dojmem, že by mohla být přeci jen o něco přístupnější, než jeho poslední kusy. V zásadě jde vlastně o relativně klasický film o dospívání, kdy řešíme první lásky, sny, ambice, přátelství, nostalgii… Zároveň je ale patrné, že snímek má trochu jinou energii. Že bude možná o trochu víc rozevlátý, než je u obdobných filmů běžné. Zaujmou pak také představitelé ústřední dvojice. Nejsou to typičtí hollywoodští hezouni, přesto (nebo právě proto) mají oba dva mladí lidé velmi silný magnetismus, kdy z nich prostě nechcete spustit oči.

V obou případech to má svoje opodstatnění, i když jde o filmové nováčky. Alana Haim je součástí sesterského hudebního tria Haim, je tedy na poutání pozornosti zvyklá z pódií. A osmnáctiletý Cooper Hoffman je syn hereckého velikána Philipa Seymoura Hoffmana, předčasně zesnulého chameleona, jenž byl nominovaný na čtyři Oscary, jednoho získal a hrál v pěti celovečerních filmech P. T. Andersona a jeho několika dalších krátkometrážních projektech. Můžeme jen doufat, že spolupráce začínajícího herce s hereckým matadorem bude alespoň z části tak silná, jako tomu byl v případě pana otce, který pro Andersona vystřihl nezapomenutelné výkony v Mistrovi či Hříšných nocích.

Dále hrají Bradley Cooper, Benny Safdie, Ben Stiller, John C. Reilly, Christopher Walken, Sean Penn, Tom Waits nebo Maya Rudolph. Dříve byl snímek známý také jako Soggy Bottom a u nás bude uvedený 30. prosince, což jasně indikuje oscarové ambice studia.

Podklady a foto: MGM

Galerie: 6

Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu Licorice Pizza: Syn zesnulého hereckého velikána debutuje v područí hereckého génia | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest