Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu

Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Nová hrozba se může rovnat Thanosovu lusknutí. A dozvíme se, jak se hrdinové cítili, když proti Thanosovi nesměli zasahovat.

Režisérka Chloe Zhao a její herci pohovořili s americkým magazínem Total Film o řadě zajímavostí týkajících se chystaného snímku Eternals. Vybíráme pro vás ty nejzajímavější.

Zhao ze všeho nejdřív prozradila, jak se k projektu vlastně dostala. Je pravda, že do té doby točila charakterní dramata. Ale když vyrůstala, tak koukala v rodné Číně na historická „wuxia“ dramata (filmy ala Tygr a drak), nebo na nejrůznější animé. Prvním setkáním s americkými filmy pro ni byly snímky Jamese Camerona a Star Wars. Akční velkofilmy ji tedy vždy do nějaké míry lákaly. Skrze agenta vzkázala Marvelu, že by pro něj ráda pracovala. A ten se jí skutečně rozhodl dát příležitost, když si v jeho bohaté knihovně vyhlédla Eternals a navrhla pro ně zajímavější zpracování, než kterýkoliv jiný režisér.

Proč ji zaujali právě Eternals? Líbilo se jí, že je to film o celé skupině postav. Ty navíc byly plné vnitřních konfliktů a látka pokládala celou řadu otázek o člověku, jeho identitě, smyslu života a našem místě ve vesmíru. A skrze velkolepý vesmírný příběh se všechna tahle témata dala krásně alegoricky zpracovat.

Víme, že Eternals jsou extrémně mocní a žili na Zemi po staletí. Už několikrát se probíralo, proč nezasáhli proti Thanosovi. Podrobnosti najdete ve starším článku, ale ještě pro doplnění: Vypadá to, že současná hrozba je skutečně velká a to i v porovnání s Thanosovým lusknutím! Ve filmu se dozvíme, jak se Eternals cítili, když proti Thanosovi měli od prastarých Celestiálů zakázáno zasáhnout. Pro ochranu lidstva před extrémně nebezpečnými Devianty jsou Eternalové rozeseti po celé Zemi a všude mají přirozeně splynout. Etnicky rozmanité obsazení filmu tak vychází primárně z podstaty příběhu, nikoliv ze snahy tvůrců o progresivní přístup (který je pro ně nicméně také důležitý). Eternals jsou pak popisovaní jako velká, disfunkčí rodina, kterou herci pro Total Film o něco blíže představili (nebo přinejmenším jejich unikátní superschopnosti), tak si je pojďme postupně přiblížit.

  • Pokud bychom mohli v ansámblu někoho označit za hlavní postavu, je to Sersi (Gemma Chan). Ta má ze všech Eternalů nejblíže k lidstvu, protože s lidmi strávila nejvíc času. Pro diváky bude právě ona vstupenkou mezi ostatní Eternaly. Dokáže manipulovat s neživou hmotou a přeměňovat ti v jiné věci.
  • Hlavou celé „rodiny“ je Ajak (Salma Hayek). Svou vůdčí úlohu vnímá mateřsky, ochranitelsky. Její superschopností je léčení.
  • Thena (Angelina Jolie) je schopná válečnice, která si v rukou dokáže zformovat libovolnou zbraň a různě ji během souboje proměňovat.
  • Makkari (Lauren Ridloff) je extrémně rychlá a svou superrychlost dokáže využívat jako zbraň. Je také extrémně chytrá.
  • Druig (Barry Keaoghan) dovede ovládat silou vůle lidi a manipulovat jimi. Mezi ním a Makkari panuje něco jako sourozenecká rivalita.
  • Ikaris (Richard Madden) létá a má laserové oči. Nejtěžší na celé roli podle Richarda bylo, že při tom všem musel působit dojmem, že všechno provádí bez sebemenší námahy.
  • Kingo (Kumail Nanjiani) umí z rukou vystřelovat proudy energie. Herec se učil nejrůznější bojová umění a taneční kroky, aby při používání schopností vypadal patřičně stylově.
  • Sprite (Lia McHugh) dovede sesílat iluze. Je při tom hodně kreativní a její schopnosti jsou pro celý příběh zcela zásadní.
  • Phastos (Brian Tyree Henry) je technopat: S pomocí svojí mysli a energie dokáže z okolních technologií poskládat cokoliv, co si zamane.
  • Gilgamesh (Don Lee) je nesmrtelný, má nadlidskou sílu a je mezi Eternaly považovaný za nejsilnějšího. Ovládá speciální útok, kdy protivníka knockoutuje jediným úderem. Schopnosti postavy jsou inspirované boxem, kterému se sám Lee dlouhá léta věnoval.
  • A na konec je tu ještě pozemšťan Dane Whitman (Kit Harington). Ten je v komiksech známý spíš jako Black Knight, ale zatím se zdá, že pokud do téhle fáze Whitman dospěje, zřejmě to bude až někdy v budoucnosti. Nebo přinejmenším Harington tvrdí, že prozatím žádné superschopnosti nemá.

Dole v galerii si můžete prohlédnout nejnovější fotografie z filmu a natáčení.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Foto: Marvel Studios

Zdroj: Total Film I, II

Galerie: 8

Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu Eternals: Jaké superschopnosti mají jednotliví členové nového Marvel týmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest