Box Office: Shang-Chi boduje v pokladnách i napodruhé, nový Wan propadl

Box Office: Shang-Chi boduje v pokladnách i napodruhé, nový Wan propadl | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Horory z filmového světa Wanova V zajetí démonů jsou obvykle hity, tentokrát to ani zdaleka neplatí.

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech neměl ve druhém víkendu problém udržet první příčku kasovního žebříčku. Při polovičním úbytku diváku to pořád dělá 34,1 milionu dolarů. Po deseti dnech má film z Ameriky 144 mega a celosvětově je na 257 milionech. Čtyřstovka globálně je v dohlednu, hlavně díky tomu, že film nebude mít během svého pětačtyřicetidenního nasazení v kinech téměř žádnou konkurenci. Následně půjde rovnou na Disney+.

Ani na dvojku (pouze na třetí příčku) nedosáhl horor Zhoubné zlo od Jamese Wana. Největší novinka týdne totiž utržila pouhých 5,5 milionů a k tomu se musí potýkat s dost rozpolcenými ohlasy. Kritici jsou oldschoolovým přístupem docela okouzlení, ale diváci naložili filmu dost špatné recenze. Chvílemi je prý směšný a chvílemi odporně brutální. Mnoho z nich pak nemůže překousnout závěrečný twist. Film je samozřejmě coby akvizice Warneru i na HBO Max, který může trochu dorovnat tržby, akorát ty se musí porovnávat s překvapivě vysokým čtyřicetimilionovým rozpočtem. Bývaly časy, kdy tomuhle záříjovému víkendu dominovaly warnerovky jako To nebo Sestra s padesáti až stomilionovými debuty. Staré dobré časy...

Další novinky přilákaly jen malé skupinky diváků. Noirový The Card Counter s Oscarem Isaacem měl divácký a kritický úspěch na festivalu v Benátkách, teď z 580 lokací to byl jen 1,05 milionu dolarů. Divize Sony vyslala do tisícovky kin náboženské Show Me the Father, které utržilo kolem 750 000 dolarů. Cílovka byla samozřejmě při výstupních dotaznících nadmíru spokojená. Jako poslední tu máme třetí díl v sérii knížek pro mladé od Anny Toyd After: Tajemství. Film zatím startoval jenom v Kanadě, ale i tak zvládl debutovat s 618 000 dolary. Do USA se chystá až na přelomu září a října.

Focus Features
Oscar Isaac jako pokerový The Card Counter

Free Guy se pořád drží horních příček žebříčku (skončil na druhé pozici) a s 5,8 milionu z pátého víkendu se nebezpečně přibližuje Expedici: Džungle. Obě disneyovky jsou teď nad sto miliony z USA a vypadá to, že Expedice se brzy zastaví na 110 mega, zatímco Free Guy má na následující týdny ještě dost energie, aby svého filmového brášku překonal. Mezinárodně je situace ještě jednoznačnější. Free Guy má celosvětově na účtu 276 milionů, Expedice: Džungle 196 milionů. Otázkou samozřejmě je, jak si Expedice vedla na službě Disney+ (kde Free Guy uvedený nebyl), ale tyhle čísla Disney nezveřejňuje.

Americká média si jinak všímají i obřího úspěchu Zátopka. Film utržil během české premiéry 17 milionů korun (791 000 dolarů) a i ve druhém týdnu se držel první příčky. Aktuálně sedí pro porovnání s americkými filmy na 1,4 milionu dolarů. Nejenom, že jde o nejlepší debut od pandemie, ale taky jeden z pěti nejlepších otvíráků české kinematografie. Američtí distributoři prý začínají kroužit okolo práv na nasazení v zámořských kinech, hlavně pokud půjde o předpokládanou českou nominaci na Oscara.

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Shang-Chi boduje v pokladnách i napodruhé, nový Wan propadl | Fandíme filmu Box Office: Shang-Chi boduje v pokladnách i napodruhé, nový Wan propadl | Fandíme filmu Box Office: Shang-Chi boduje v pokladnách i napodruhé, nový Wan propadl | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest