V pouhých 54 letech zemřel Michael K. Williams

V pouhých 54 letech zemřel Michael K. Williams | Fandíme filmu
HBO
Herecký talent z The Wire či 12 let v řetězech už není mezi námi.

Ve velice nízkém věku zemřel americký herec Michael K. Williams. Rodina, která tragickou událost sdělila médiím, příčinu smrti neoznámila. New York Post s odkazem na své zdroje tvrdí, že se poblíž zesnulého našly drogy.

Michael se narodil v roce 1966 v Brooklynu, kde také vyrůstal. V mladém věku navzdory přání rodiny opustil školu a zaměstnání a rozhodl se usilovat o vysněnou kariéru tanečníka. Zpočátku se mu nedařilo a střídavě byl dokonce bez domova, ale po čase se uchytil jako doprovodný tanečník a vystupoval například s Georgem Michaelem nebo Madonnou. Tupac Shakur odhalil jeho herecké schopnosti a pomohl mu získat jeho první filmovou roli ve snímku Střela z roku 1996.

Zpočátku měl převážně štěky, kdy často hrál nejrůznější grázlíky, k čemuž mu dopomáhala jeho výrazná jizva přes obličej, již mu způsobila řezná rána břitvou v hospodské rvačce.

Do širšího povědomí diváků se dostal jednou z klíčových úloh v ceněném seriálu HBO The Wire - Špína Baltimoru. Sbohem, baby (2007) Neuvěřitelný Hulk (2008), Nejlepší z Brooklynu (2009), Cesta (2009), 12 let v řetězech (2013), RoboCop (2014), Očista: Anarchie (2014), Inherent Vice (2014) nebo Assassin’s Creed (2016). Ani na televizi nicméně Williams nezanevřel. Po The Wire vystupoval v Impérium - Mafie v Atlantic City, v Jedné noci, v Hap & Leonard, v Když nás vidí a konečně v Lovecraftově zemi.

Čest jeho památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

Foto je ilustrační, Michael K. Williams v seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City

Zdroje: Deadline, NY Post

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest