Box Office: Shang-Chi od Marvelu po týdnech slaboty opět nakopl pokladny kin

Box Office: Shang-Chi od Marvelu po týdnech slaboty opět nakopl pokladny kin | Fandíme filmu
Disney
Marvel přepisuje se svojí novinkou podzimní tabulky návštěvnosti.

Disney během pandemie popravdě trochu otálel. Filmy držel na streamovací službě Disney+ a kina tak zásobovali hlavně Warneři nebo Universal. Ke konci léta se ale Myšák činí. Nejprve Expedice: Džungle, potom Free Guy a teď marvelovka Shang-Chi a legenda o desti prstenech. Film vtrhnul do kin se skvělými recenzemi a divácká očekávání proměnil v 71,4 milionů dolarů. Se svátečním Labor Day bude za prodloužený víkend debut dosahovat 83,5 milionů, někteří analytici se domnívají, že dosáhne možná i na 90 milionů. Celosvětově se start pohybuje (včetně svátečního pondělí) okolo 140 mega. Studia dlouho brala Labor Day jako mrtvé místo v kalendáři. Léto skončilo, děti se vrací do školy, kina zejí prázdnotou. Warneři v roce 2017 s hororem To a premiérou 123 mega byli spíše výjimkou co potvrzuje pravidlo. Tenet se hrdinsky pokusil nastartovat filmový průmysl právě tenhle víkend minulý rok a spíše neuspěl. Shang-Chi je ale prvním nesporným blockbuster hitem tohoto svátečního slotu. Novináři měli obavy, jestli film utrží, vzhledem k nedávnému výkonu Black Widow, dost peněz, ale snímek překvapil. Marketing nechal spoustu neprozraných detailů do kin, takže diváci si spokojenou šuškandu určitě užívají. Film má jinak volno do 8. října, kdy dorazí nová bondovka. Do té doby v kinech nic konkurenčního nebude.

Druhé místo drží horor Candyman. Zhruba 10,5 milionu ve druhém víkendu je excelentní výkon. Film je velkým milníkem pro černošské režisérky, mezi které patří i Nia DaCosta. Doposud se žádné z nich nepodařilo ukořistit první příčku kasovního žebříčku jako tomu bylo minulý víkend. Propad 52 % je solidní číslo pro horor, i když Candyman v tomhle případě hodně oslovuje i sociálním komentářem. Prozatím jsme na 42 milionech z Ameriky. Celosvětově zatím padesátka. Na dalších příčkách jsme už bez překvapení. Free Guy ve čtvrtém víkendu končí s 8,7 milionu a 94,3 milionu z USA, skoro 240 milionů celosvětově. Tlapková patrola ve filmu je mimo třítisícovky kin i na streamovací službě Paramount+, i tak má ale ve třetím víkendu 4 miliony a 31,5 mega prozatím. Celosvětově o něco víc než dvojnásobek.

Expedice: Džungle už přesáhla stovku z Ameriky a sedí na 107 milionech. Mezinárodně se utržil dalších skoro 87 milionů. Horor Smrt ve tmě 2 a hudební Respect dorazily na PVOD. Tržby z kin to ale už moc neovlivnilo. Slepý mariňák má 2,2 milionu a necelých 29 milionů z USA, více než 40 ze světa. Aretha Franklin potom 1,2 milionu a s 22,2 milionu je pořád hodně daleko od padesátimilionového rozpočtu. Do žebříčku se ještě vešel Sebevražedný oddíl, jehož tržby poprvé padly pod milion na 905 000 dolarů. A to jsme teprve v pátém víkendu. S rozpočtem sahajícím k 200 milionům se film pomalu plazí alespoň k 55 milionů z USA a ke 156 celosvětově. Ještě pár dní lze film vidět na HBO Max, pak bude pouze v kinech, ale v téhle fázi už nelze čekat, že by tržby nějak zásadně rostly. Kasovní TOPka potom ještě krátce přivítala Black Widow, která z ní vypadla už před nějakou dobou. Film teď běží v některých kinech společně se Shang-Chim, takže propad tržeb se výrazně zpomalil, což dovolilo marvelovce proklouznout na devátou příčku se 748 000 dolary. Z USA je utrženo 183 milionů, celosvětově 369 milionů.

Zdroj: Forbes, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest