Filmový svět Spider-Mana znovu změnil název

Filmový svět Spider-Mana znovu změnil název | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Propojí se Venom a spol. se Spider-Manem? S ostatními Marvel postavami? Nebo co se vlastně na nás chystá?

Kdysi dávno tu byly hned tři různé marvelovské filmové světy. Nejstarší byl ten xmenovský, který studio Fox rozeběhlo v roce 2000. Loni skončil spolu s filmem Noví mutanti. V roce 2008 Marvel Studios spolu s Iron Manem spustily dosud nejstabilnější a nejrobustnější Marvel Cinematic Universe. A roku 2012 měl další svět odstartovat The Amazing Spider-Man. Tenhle projekt skončil neúspěchem už spolu s The Amazing Spider-Manem 2 v roce 2014. Sony se ale nevzdává a i když samotného Spider-Mana v roce 2016 zapůjčilo sousednímu Marvel Cinematic Universe, s dalšími postavami se rozhodlo budovat vlastní svět

Začalo to Venomem v roce 2018, jeden čas se připravoval film Silver & Black, letos má dorazit Venom 2, příští rok Morbius. Do budoucna se potom chystá třeba ještě Kraven the Hunter nebo Spider-Woman. Dosud studio pro svoje komiksové snahy používalo dost krkolomný název Sony Pictures Universe of Marvel Characters, zkracovaný jako „SPUMC“ (Svět postav od Marvelu studia Sony). Ten se koncem prázdnin změnil.

Oficiálně teď propojený svět nese název Sony's Spider-Man Universe, čili „Spider-Manův svět studia Sony“. Studio to oznámilo na CinemaConu, velké předváděcí akci, kde Sony představilo provozovatelům kin a novinářům svoje plány pro nadcházející rok.

Možná jde pouze o kosmetickou změnu. Přeci jen si ze zkratky SPUMC filmový svět dělal celkem legraci. Ale možná změna názvu něco signalizuje. Dosud to byl svět Marvel postav, teď najednou svět Spider-Mana. To by mohlo naznačovat, že Spider-Man přeci jen bude mít mezi ostatními postavami svou roli. Připomeňme, že studio Sony získalo před lety práva na Spider-Mana a všechny s ním související marvelovské postavy. Spider-Mana zapůjčilo do Marvel Cinematic Universe a postavy jako Venom a spol. zpracovávalo na dosud odděleném písečku. Pokud by se Spider-Man se svými soňáckými kamarády měl do budoucna potkat, může to znamenat v zásadě několik věcí.

Buď se po snímku Spider-Man: Bez domova Spider-Man oddělí od zbytku Marvel Cinematic Universe a přesune se do paralelní dimenze za Venomem, Morbiem ad. Nebo to dopadne přesně naopak a Venom se brzy ukáže po boku Hulka či Doctora Strange. Popřípadě je tu ještě ta možnost, že do hry vstoupí některý z dalších Spider-Manů. Do čela Sony's Spider-Man Universe by se mohl postavit například Andrew Garfield, jenž se letos po letech k roli Pavoučího muže vrátí právě ve snímku Spider-Man: Bez domova.

Vždycky existuje varianta, že změna jména je jen změnou jména a vůbec nic neznamená, ale to je pro fanoušky jednoznačně ta nejmíň vzrušující možnost ;-). O tom, jak to celé bude, bychom každopádně mohli vědět víc po premiéře Spider-Mana: Bez domova. Manažer ze studia Sony Sanford Panitch to přislíbil letos v květnu.

Zdroj: Screen Rant

Galerie: 2

Filmový svět Spider-Mana znovu změnil název | Fandíme filmu Filmový svět Spider-Mana znovu změnil název | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest