Justin Lin chce točit Rychle a zběsile 6 a Terminátora 5

Justin Lin chce točit Rychle a zběsile 6 a Terminátora 5 | Fandíme filmu
Po Justinu Linovi, režisérovi výtečného Rychle a zběsile 5, je sháňka. Jak a proč si nakonec vybral svoje budoucí projekty?

Jak hlásá už titulka, Justin Lin je po fenomenálním úspěchu Rychlé a zběsilé pětky žádaný muž. Měli o něj zájem producenti Wolverina, nového Higlandera i páté Smrtonosné pasti. Justin ale zůstává věrný Rychlé a zběsilé sérii. Proč? Protože jak uvedl pro The Playlist, v případě zmiňovaných projektů by byl pouhým námezdním pracovníkem, který musí plnit předem nalajnované představy svých šéfů, zatímco u Fast and Furious už má jeho slovo nějakou váhu. Teď dokonce vyšlo najevo, že Lin má už natočenou závěrečnou dvanáctiminutovku Rychlé a zběsilé šestky (tak zní prozatímní neoficiální označení filmu), kterou dal dohromady během natáčení pětky, „jako takové cvičení“.

Šestý díl by měl podle všeho rozvíjet tajnou scénu, kterou jsme viděli během závěrečných titulků pětky a podle Adama Fogelsona z Universalu by se příští pokračování mělo ještě víc odklonit od závodění a prakticky se stát plnohodnotným heist filmem (filmem ve stylu Dannyho parťáků, kde skupina hrdinů nejprve naplánuje a poté provede složitou a napínavou misi - většinou kráděž), toliko s prvkem automobilových honiček. Scénář opět napíše Chris Morgan, který už má ve spolupráci s Justinem Linem a Vinem Dieslem hotovou základní kostru. Premiéra je naplánovaná na 24. května 2013 a Vin Diesel, Paul Walker i Dwayne „The Rock“ Johnson si zopakují své role.

 

 

A co Terminátor?

Jakmile ale Justin Lin šestku dotočí, s největší pravděpodobností se pustí do pátého Terminátora. Studio Universal se totiž plácá od neúspěchu k neúspěchu, a tak když ucítilo Linův potenciál, zakoupilo na legendární sérii práva (podrobnosti v článku Arnold a Terminátor). Ve zmiňovaném rozhovoru pro Playlist Lin prozradil, že se neoficiálně sešel s Arnoldem Schwarzeneggerem a Jamesem Cameronem a dlouze o filmu diskutovali. Obzvlášť setkání s Cameronem stojí za pozornost, vzhledem k tomu, že slavný režisér nebude film produkovat, ani s ním není nijak jinak spojený. Zkrátka má sérii tak rád, že mu stojí za to, si o ní s jejím možným budoucím režisérem povídat. Lina možnost natočit Terminátora láká a přemýšlí o tom, jak látku správně uchopit, ale nic ještě není definitivní. Víc se dozvíme nejspíš teprve až Arnold dotočí The Last Stand.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest