Avatar 2 a 3: Kdy se začne natáčet

Avatar 2 a 3: Kdy se začne natáčet | Fandíme filmu
James Cameron neustále dělá na scénáři. Kdy ale konečně začne točit? Zoe Saldana přináší odpověď. AKTUALIZACE od Zoe Saldany.

AKTUALIZACE: V rozhovoru pro MTV Zoe Saldana doplnila, že James Cameron momentálně ladí poslední detaily scénáře. Že by se natáčení vskutku blížilo?

James Cameron se scénářem k dalším Avatarům vyloženě mazlí, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně domazlit. Zoe Saldana (Neytiri) se nechala slyšet, že by natáčení mělo začít zkraje roku 2014, a že by se opravdu měly točit dvojka i trojka naráz, tak jak už tušíme delší dobu. Zároveň ani ona sama nevěří tomu, že je možné, abychom Avatara 2 viděli dříve jak v roce 2015.

I když se ale scénář stále chystá, preprodukce je už řadu měsíců (neřku-li let) v plném proudu. Konkrétně se připravují nejrůznější nové technologie, které Cameron bude pro natáčení filmu potřebovat a nejnověji jsme se dozvěděli o zdokonalování techniky podvodní performance capture. Producent Jon Landau potvrdil, že se značná část Avatara 2 bude odehrávat pod vodou a metoda dry-for-wet (podvodního efektu se docílí pomocí kouře, svícení, barevných filtrů a digitální postprodukce – dobrým příkladem je například Samovo ponoření pod hladinu v závěru Společenstva prstenu) zřejmě není pro Camerona dostatečně přesvědčivá. Jeho technici tak vyvíjejí markery (snímací body na těle herce), které budou dobře fungovat pod vodou a zdokonalují postprodukční proces. Dále Landau dodal, že by trilogie v celé své šíři měla uzavřít příběh Jakea a Neytiri.  

Sam se topí "pod vodou"

 

Zdroje: MTV, Collider, Empire, Digital Spy

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu