Taika Waititi chystá Star Wars a nechce se vzdát Akiry

Taika Waititi chystá Star Wars a nechce se vzdát Akiry | Fandíme filmu
Lucasfilm
Extrémně vytížený tvůrce miluje, když může chaoticky chystat řadu projektů naráz.

Režisér Taika Waititi pracuje na postprodukci Thora: Love and Thunder, nedávno natáčel pilotní epizodu pro pirátský seriál Our Flag Means Death, propaguje film Free Guy a seriál Reservation Dogs, ale tím výčet jeho projektů ani zdaleka nekončí. Někdy v dohledné době by měl jít do kin jeho již dokončený fotbalový snímek Next Goal Wins a nedávno bylo oznámeno, že zpracuje novou verzi Flashe Gordona.

Jako první by však na řadu mohly přijít nové Star Wars. Magazín Wired, jenž s režisérem hovořil, ve svém článku uvádí, že po tom, co Taika dokončil filmování Thora: Love and Thunder (čerstvě proběhly dotáčky), se teď víc soustředí na Hvězdné války. Daná pasáž nicméně není citace a není zcela zřejmé, zda tady magazín vychází z režisérova vyjádření, anebo jde pouze o dedukci autora článku. Přímo Taika jednoznačně uvedl: „[Scénář] stále je ve fázi ‚Exteriér: Vesmír‘. Ale námět už máme hotový. Opravdu se těším, protože je to v mém stylu. Mám tendenci se ve svých filmech vydat uličkou upřímnosti. Rád diváka napálím. Aby si myslel, že dostává ‚něco‘, jen aby si záhy uvědomil, že jsem ho donutil něco cítit.“

Aktuálně se předpokládá, že v roce 2023 bude do kin uvedený snímek Rogue Squadron od Patty Jenkins. Tím pádem by Taikovy Star Wars zřejmě měly dorazit v roce 2025, na kdy Lucasfilm momentálně počítá s dalším celovečerákem z předaleké Galaxie. Pokud letos ještě Waititi bude většinu sil věnovat dokončování Thora, tak by se během příštího roku mohl doladit scénář a řekněme že v roce 2023 by mohl mít k dispozici ateliér, až jej uvolní Jenkins.

Necítí se Taika všemožnými projekty přehlcený? Dle svého vyjádření pro Wired nikoliv. Naopak mu vyhovuje, když toho může dělat spoustu. Domnívá se, že uprostřed chaosu je nejkreativnější. Navíc teď, když má ve svojí kariéře příležitosti snů, rozhodně nechce s prací přestávat.

A mimochodem, když už je řeč o snech, vedle všech ostatních projektů chce Taika stále věří, že se mu podaří zfilmovat také Akiru, tedy jeden z projektů, kterým se dlouhá léta vůbec nedaří odlepit od země. Pro Wired Waititi řekl, že stále usiluje o to, aby snímek skutečně vznikl a nehodlá se vzdát.

Foto je ilustrační: Taika Waititi při natáčení Star Wars seriálu The Mandalorian

Zdroj: Wired

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest