Vrána: Režisér Corin Hardy stále věří, že nové zpracování vznikne

Vrána: Režisér Corin Hardy stále věří, že nové zpracování vznikne | Fandíme filmu
Miramax
Hororový tvůrce věří tomu, že Vrána má i dnešním divákům stále co říci.

Vítejte do zakletého království, v němž se zastavil čas a filmovým plánům není dovoleno, aby se pohnuly z místa. Mezi přední obyvatele patří kupříkladu nové zpracování komiksu Spawn, ale také nové zfilmování Vrány. Kultovní komiks dostal neméně ikonické filmové zpracování už v roce 1994. Na to navázalo několik více či méně mizerných pokračování, která postupně zájem o sérii zašlapala do země. Hollywood ale známé tituly nenechá nikdy spát věčně, a tak u nás na webu o novém filmovém zpracování píšeme už od roku 2011, aniž by se od té doby skutečně začalo točit.

Na projektu se vystřídalo několik potenciálních představitelů hlavní role i režisérů, přičemž jako poslední se kolem projektu motal Corin Hardy (Hvozd, Sestra), hororvý tvůrce, jenž byl během let od Vrány minimálně jednou propuštěný. I tak nicméně stále doufá, že jednoho dne dostane příležitost novou verzi slavného komiksu zpracovat.

Ten příběh miluji a jsem mu zaslíbený. Dal jsem do něj tři a půl, čtyři roky života, lásky, krve, potu a slz. Mám spoustu materiálů, takže nevím, jestli jednou… Myslím, že je [veřejnosti] nechci ukázat, protože pořád věřím tomu, že Vrána jednou vznikne. Ale uvidíme. Myslím, že Vrána, její koncept, mytologie i atmosféra a to, co Vrána reprezentuje, je i v dnešní době stále jedinečné, takže podle mne neexistuje důvod, proč s původním grafickým románem Jamese O'Barra i dalším zpracováním postavy dál nepracovat.“

V Hardyho filmu měl Vránu hrát Jason Momoa, ten už však má jinou komiksovou sérii – Aquamana. Je tedy vysoce pravděpodobné, že i kdyby se Hardy k látce skutečně vrátil, nejspíš by to bylo s jiným hercem. Ale jestli se mu to vůbec podaří, to je ve hvězdách.

Vrána je komiks, jímž se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

Foto: Miramax

Zdroj: ComicBook.com

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest