Shang-Chi: Ve snímku uvidíme také dosud utajenou známou postavu

Shang-Chi: Ve snímku uvidíme také dosud utajenou známou postavu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Po letech by se konečně mohla servírovat pomsta.

Premiéra filmu už je opravdu blízko, takže pokud si nechcete zkazit potenciální překvapení, dál nečtěte!

Už nějakou dobu se o tom šuškalo v rámci zákulisních úniků, ale teď to bylo potvrzené oficiálně. Ve snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech se vrací Ben Kingsley jako Trevor Slattery! Nejprve na internet unikla fotka, kde je jednoznačně vidět, že ve snímku vystupuje. Pak ale Kingsley během slavnostní premiéry snímku přišel na červený koberec a v tu chvíli už nebylo co tajit. Sám herec v rozhovoru pro Entertainment Tonight na premiéře řekl:

Jak jste právě viděli, zrovna jsem mluvil s Kevinem Feigem. A díky Kevinovi, Robertu Downeymu Juniorovi, Drew Pearcovi a Shaneu Backovi JSEM v tomhle filmu a jsem členem marvelovské rodiny. Nesmírně velkoryse mne uvítali do Iron Mana 3 a teď s Marvelem spolupracuji znovu. A jsem tím potěšen.“

Připomínáme, že Trevor Slattery byl v Iron Manovi 3 najatý herec, jenž vystupoval jako mezinárodní terorista Mandarin, aby zakryl skutečného manipulátora v pozadí, jímž tehdy byl Aldrich Killian. Slattery byl odsouzený k vězení, kde si jej našel agent skutečného Mandarina, jak jsme to mohli vidět v krátkém filmu All Hail The King. Kraťas končí tím, že je Trevor vysvobozený z vězení, protože se s ním skutečný Mandarin chce setkat.

Víme, že v Shang-Chim pod jménem Mandarin vystupuje hrdinův otec Wenwu (Tony Leung). Nicméně na uniklé fotce z filmu (pokud nebyla z internetu vymazána, můžete ji najít níže) je Trevor k vidění s mečem v ruce po boku Jiang Nan (Michelle Yeoh), jež ve snímku vystupuje jako ochránkyně mystického města a zřejmě také jako Wenwuova opozice. Dostal se snad Slattery pod její ochranu? Byla to pro něj jediná cesta, jak si zachránit život? Naopak se dobrovolně rozhodl vykonat něco dobrého? Nebo je ve skutečnosti Wenwuovým utajeným špehem? Na uniklé fotce to vypadá, jako by se právě chystal postavit Mandarinovým ozbrojeným silám, takže pokud by měl ve snímku padnout v boji, dokonce třeba rukou samotného Wenwua, tak by nejspíš dosavadní kritici jeho postavy měli takový malý svátek.

 

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: Entertainment Tonight,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu