Na Avengers 5 si podle šéfa Marvelu musíme počkat

Na Avengers 5 si podle šéfa Marvelu musíme počkat | Fandíme filmu
Marvel
Nová sága už je rozeběhnutá.

Marvel má ve filmografii celou řadu úspěšných a oblíbených snímků. Žádné ale nebudí takovou pozornost, jako Avengers. A je to logické, protože v týmovce se nejen sčítají fanoušci dílčích hrdinů, ale také se přijdou podívat sváteční příznivci, asi jako když na olympiádu koukají i lidi, kteří poslední čtyři roky pomalu neznali rozdíl mezi stovkou a maratonem. I když Avengers: Endgame mohli působit jako určitý závěr, populární značka rozhodně nikam nezmizí.

To znovu potvrzuje i šéf studia Kevin Feige, který při propagaci Shang-Chiho hovoří s novináři o všem možném. Server Collider se jej zeptal právě na to, kdy uvidíme páté Avengers:

Podle mě je potřeba mít rozumný odstup od Endgame, než začnete novou ságu. Ta už začala a je rozeběhnutá. Pak potřebujete, stejně jako v První Fázi, čas na to, abyste ságu nechali povyrůst, než začnete všechny svádět dohromady.“

Endgame byla uvedena do kin v roce 2019. Spider-Man: Daleko od domova je jejím určitým epilogem, Black Widow se potom vracela do minulosti. Minimálně WandaVision a Loki už však v sobě zcela jednoznačně nesou zárodky nějakého nového všeobjímajícího příběhu, o němž Feige zřejmě hovoří.

A pokud jde o čas potřebný k tomu, aby sága povyrostla: Od Iron Mana k prvním Avengers uplynuly čtyři roky. To byla takzvaná První Fáze. Druhá Fáze trvala tři roky a ta třetí opět čtyři roky. Čtvrtá fáze měla kvůli pandemii vynucenou roční pauzu, takže kdybychom počítali od letošního roku a opět předpokládali, že období potrvá čtyři roky, tak bychom se Avengers 5 mohli dočkat klidně až v roce 2025, nejdříve asi 2024.

To může být pro některé fandy dlouhá doba, na druhou stranu, čím déle si počkáme, tím vzácnější pak další velké setkání superhrdinů bude. Navíc jednotlivé samostatné příběhy už dávno nejsou tak samostatné, hrdinové si vzájemně ve filmech a minisériích docela často hostují, takže se rozhodně nemusíme bát, že bychom o setkávání přišli úplně.

Foto je ilustrační - Avengers

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu