Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu

Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 17 obrázků
Marvel svojí novince věří a nechal novináře zveřejnit první dojmy skoro tři týdny před premiérou.

V noci na dnešek se v Los Angeles odehrávala slavnostní premiéra kung-fu marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Po nějaké době byl opět rozvinutý červený koberec, sezvané nejrůznější marvelovské hvězdy a také novináři z celých Spojených států. To pro fanoušky znamená především jednu zásadní věc. Jsou tu první dojmy. Ty je jako vždy třeba brát s určitou rezervou, protože takhle krátce po premiéře smějí novináři jen krátce tweetovat a na nějakou detailní analýzu není prostor. Nicméně, jaké ohlasy prozatím převažují?

Negativ je tentokrát extrémně málo. Zaznamenal jsem jednu zmínku o tom, že „drobné chybičky se najdou“ a jeden novinář se domnívá, že finále je možná „až zbytečně šílené“. Jinak je ale vidět, že měl Marvel ve snímek plnou důvěru, když novinářům dovolil sdílet jejich reakce skoro tři týdny před premiérou.

Co zazní skoro v každé reakci, jsou pochvalná slova na adresu akce. Snímek je protkaný rvačkami, které podle novinářů patří k tomu nejlepšímu, co kdy Marvel nabídl. Možná jde dokonce o vůbec nejlepší akci, jaká kdy byla v Marvel filmu k vidění. Choreograficky propracované souboje by měly být přehledně natočené, abychom si práci herců a kaskadérů mohli plně vychutnat.

Snímek dobře pracuje s postavami, tak jak jsme u Marvelu zvyklí. Shang-Chi (Simu Liu) se prý snadno zařadí mezi nejoblíbenější Avengery a společně s Katy (Awkwafina) snímek skvěle táhnou. Film je prý překvapivě osobní, hodně emocionální a ze všech dosavadních marvelovek nejvíc akcentuje téma rodiny. V tomhle ohledu jde podle jednoho z ohlasů téměř o „shakespearovské drama“.

Schang-Chi a legenda o deseti prstenech je dle ohlasů daleko humornější, než by se mohlo z upoutávek zdát, zároveň ale příběh přináší řadu temných podtónů. Také prý platí, že trailery odhalují pouze vrcholek ledovce – hodně toho zatím zůstalo před diváky ukryto. Vizuálně by nás měl čekat krásný zážitek, ať už jde o kostýmy nebo vizuální efekty.

Marvelovská novinka se nebojí být opulentní a rozmáchlá, kdy máme čekat epický příběh, kde se mísí fantasy, mytologie, vliv Hayao Miyazakiho nebo Jackieho Chana. Mělo by jít o hodně jiný zážitek, než jsme u Marvelu zvyklí a snímek by měl působit poměrně nezávisle na dosavadních filmech, jakkoliv zároveň má být patrný význam novinky pro další budování univerza. Shang-Chi otevírá celou velkou část komiksového světa, kterou jsme ještě nenavštívili a po shlédnutí snímku se snad budeme těšit, až ji prozkoumáme víc.

A ano, nechybí dvě potitulkové scény. V galerii na vás čekají nejnověji zveřejněné propagační fotky.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: Slashfilm, The Direct, Games Radar, Screen Rant, Murphys Multiverse

Galerie: 18

Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu Shang-Chi: První ohlasy slibují špičkovou akci od Marvelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest