Time Zone: Akční sci-fi představí záchranáře se schopností manipulovat časem

Time Zone: Akční sci-fi představí záchranáře se schopností manipulovat časem | Fandíme filmu
Touchstone Pictures
Scenáristé Deja Vu se pustili do dalších hrátek s časem.

Pro Amazon Studios vzniká nový akční sci-fi thriller se zajímavým konceptem. Novinka se jmenuje Time Zone a pojednává o utajené jednotce záchranářů, která má k dispozici stroj na manipulování časem. Přesněji řečeno, anglická anotace hovoří o „first responders“, což je v americkém prostředí širší termín, jenž zahrnuje policisty, hasiče i záchranáře. Pole působnosti je široké, většinou jde o nějakou formu pomoci či záchranu života. First responders vyjíždějí k přírodním katastrofám, zločinům, teroristickým činům…

To všechno jsou situace, které samy o sobě v sobě skrývají obrovskou dávku dramatu, aniž byste přidávali sci-fi element. Ten samozřejmě může celou látku posunout dál. Uvidíme, zda se tvůrci budou soustředit spíš na odezvu vůči kriminalitě, nebo více vůči neštěstím a živlům. Osobně bych se nebránil druhé variantě, to je přeci jen oblast, která nedostává v akčních velkofilmech tolik prostoru, jako boj se zločinem. Zatím netušíme, jak přesně budou záchranáři manipulovat časem, ale kdyby třeba přetáčeli požáry či bouračky pozpátku ve stylu Tenetu, mohla by nás čekat zajímavá podívaná, co myslíte?

Snímek píší Bill Marsilii a Terry Rossio. Ti už spolu napsali film Deja Vu (Vzpomínky), v němž Denzel Washington před 15 lety pracoval pro jednotku FBI, jež dovede cestovat v čase o 4 dny zpátky a zabraňovat tak různým neštěstím. Tak uvidíme, jak moc se látky budou podobat. Rossio je krom toho spoluautorem Pirátů z Karibiku, Shreka nebo letošního spektáklu Godzilla vs. Kong.

Foto je ilustrační - Denzel Washington ve filmu Deja Vu

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest