Romeo a Julie pro novou generaci

Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Hailee Steinfeld, Douglas Booth, Stellan Skarsgård či Paul Giamatti v traileru na další adaptaci Shakespearovy klasiky.

Romeo a Julie. Jejich příběh o milostném vzplanutí s tragickým koncem musí znát snad každá duše. Mladičká a naivní Julie pocházející z rodu Kapuletů, se vášnivě zamiluje do Romea z rodu Monteků. Jejich láska však musí být před jejich blízkými tajena, poněvadž mezi oběma rody už po celé generace přetrvávají nepřátelské vztahy. Rozbroje mezi nimi ukončí až tragická událost Romea a Julie, jejichž smrt byla nejvyšší cenou za vykoupený mír. Jedna z nejslavnějších tragédií v historii světového dramatu z pera Williama Shakespeara se za ta dlouhá léta dočkala několika různých zpracování, ať už divadelního nebo filmového. Ve světě filmu můžeme například zmínit jako jednu z nejznámějších adaptací, dílo Franca Zeffirelliho z roku 1968, jenž bylo oceněno dvěma Oscary.

Látka je stále vděčným tématem pro tvůrce a tak se občas po několika letech dočkáme další nové verze. Nejnovější adaptaci, která se má představit pro novou generaci diváků (avšak má si zachovat klasické pojetí), si vzal na starost neznámý Ital Carlo Carlei, jenž má za sebou především několik televizních filmů. O trochu větší pozornost vzbuzuje jméno scenáristy, jimž je oscarový Julian Fellowes, který se podílel například na Gosford Park, napsal scénář k Andersonově novince Pompeii, ale také má za sebou nemastného, neslaného Cizince s Angelinou Jolie a Johnnym Deppem. Doufejme, že na nového Romea a Julii si Fellowes vybral silnější chvilku a nedostane se nám jen prázdný snímek s profláknutými jmény Shakespearovy klasiky.

A kdo že vlastně ztvární nejslavnější mileneckou dvojici? Do role Romea byl vybrán ze třech stovek uchazečů Douglas Booth (Napříč časem, Noah). Jeho milovanou Julinku hraje Hailee Steinfeld (Opravdová kuráž, Enderova hra). Ve vedlejších rolí se objeví Paul Giamatti (Sejmi je všechny), Damian Lewis (Homeland), Stellan Skarsgård (Thor) či Natascha McElhone (Californication). Film má vstoupit do kin ve Spojeném království 26. července. Avšak ve zbytku světa se o datech premiéry zatím mlčí.

Vedle fotografií v galerii si můžete také přehrát i první trailer, z nějž si zatím netroufnu odhadnout, jestli tahle oživená dramaticko-romantická podívaná bude na promočené kapesníčky. Pokud mezi mladými herci bude fungovat chemie (Booth mi přijde trošku nepřirozený) a nebude to jen natahovaná nuda, tak si dívky jistě mile rády popláčou. Chlapci si snad užijí nějaký ten napínavý šermířský souboj. Pokud si Romeo a Julie najdou cestu i k nám, dáte jim šanci?

Romeo a Julie - Trailer

 

Zdroje: Collider, Variety, THR, Kinopoisk

Galerie: 10

Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu Romeo a Julie pro novou generaci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest