Bohemian Rhapsody: Podle Briana Maye se stále zvažuje pokračování

Bohemian Rhapsody: Podle Briana Maye se stále zvažuje pokračování | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zbývající členové kapely Queen se dalšímu rýžování peněz na své historii nikterak nebrání.

Snímek Bohemian Rhapsody si prošel produkčním peklem, když byl nespolehlivý režisér Bryan Singer v polovině natáčení vystřídaný. Následně se kritici vesměs shodli, že jde o tuctový životopis, který jen vymetá žánrová klišé a zkresluje události ve prospěch přeživších členů. Diváci však snímek milovali a chodili na něm ve velkém. Čím to? Film měl silnou energii a dobře zakomponoval drtivou většinu oblíbených hitů kapely. Prostě šlo o příjemnou retro diskošku, asi jako když Queeni s Adamem Lambertem na vzpomínkových koncertech hrají své největší hity.

Od úspěchu snímku se tak čas od času mluví o tom, zda nevznikne pokračování. U biopiců to není úplně běžný jev, nicméně přeživší členové Queenů jsou extrémně podnikaví a několikrát už připustili, že taková možnost existuje. Teď kytarista Brian May během live streamu na Instagramu zopakoval, že vznik dalšího filmu opravdu není vyloučený.

May uvedl, že se projektem zabývají a zvažují nejrůznější nápady. První snímek bude podle Maye těžké následovat, ale to pokračování rozhodně nevylučuje. Jen je třeba, aby vznikl opravdu dobrý scénář a bude trvat, než se něj podaří přijít.

Pokud se to skutečně povede, pak všechna čest. Z pohledu z vnější působí jakékoliv navazování na Bohemian Rhapsody jen jako ždímání peněz. Velká část klíčových momentů kapely a života Freddieho Mercuryho už byly zpracované. Už jsme viděli vzestup, pád a návrat na vrchol. Následovalo by zřejmě postupné chřadnutí nemocného Mercuryho až do jeho smrti. Je tohle opravdu námět na zábavný film pro masy? A také je tu ještě jeden problém: Ty největší hity už zazněly v prvním filmu. V tom druhém by se buď musely opakovat, nebo by se hrály písničky neméně dobré, avšak širšímu publiku často neznámé. Což znovu postrádá komerční sílu. Kol a kolem tak jakýkoliv navazující film prostě nepůsobí jako příliš dobrý nápad…

Foto je ilustrační - Bohemian Rhapsody

Zdroj: Digital Spy

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu