Box Office: Snímek Vítejte v džungli mnoho diváků do kin nepřivítal

Box Office: Snímek Vítejte v džungli mnoho diváků do kin nepřivítal | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Z dobrodružné novinky s Dwaynem Johnsonem se noví Piráti z Karibiku rozhodně nestanou.

Na jedničku kasovního žebříčku bez problému tento víkend dosáhne Expedice: Džungle, dobrodružná Disneyovka s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt. Film utržil během debutu 34 milionů dolarů, o trochu víc než se předpokládalo, ale jinak přesně ve škatulce tržeb "filmy Dwayna Johnsona, které nejsou Rychle a zběsile". Snímek je jinak k vidění i na prémiové streamovací platformě Disney+ za 30 babek. Studio ani po žalobě od Scarlett Johansson nehodlá nic riskovat, především pokud se Spojenými státy ve velkém šíři delta varianta koronaviru a kina i Disneylandy jsou opět v ohrožení. V pozitivní budoucnosti je ale Expedice: Džungle jednou z velkých trvalek tohoto léta. I Cruella se slabší dvacetimilionovou premiérou dneska sedí na 85 milionech a je jedním z největších držáku, co odstartovaly v USA na Memorial Day. Pralesní horská dráha ve filmové podobě určitě zvládne něco podobného. Už teď jsme s 27,6 miliony z mezinárodních trhů a společně s udávanými více než 30 miliony z Disney+ na globálním startu okolo 92 mega.

Druhé místo patří thrilleru Čas, ve kterém se M. Night Shyamalan vrací do svého žánru napínavých snímků se zajímavým konceptem a bizarními twisty. Diváci sice film moc nedoporučují, stejně tak negativní stanovisko recenzentů se taky nijak za ten týden nezměnilo. Přesto z toho kouká nějakých 6,7 milionu dolarů  a 30 miliony po deseti dnech promítání. Celosvětově je zatím utrženo 48 milionů.

Velkým překvapením je ale chválený Zelený rytíř, převyprávění artušovské legendy s Devem Patelem od miláčka nezávislé scény režiséra Davida Loweryho. Distributor A24 nasadil film do necelé třítisícovky kin a skoro dohnal Shyamalanovu stárnoucí novinku, když snímek utržil 6,6 milionu dolarů. Kritici jsou opět nadšení, diváci méně, ale minimálně věřím, že o filmu diskutují na cestě domů. Start je o trochu lepší než zažil Midsommar a opět se hovoří o oscarových nominacích jak pro herce, tak i pro režii nebo kameru. 

A24
Dev Patel jako Sir Gawain

Čtyřka patří Black Widow s 6 miliony dolary. Ve čtvrtém víkendu jde o hodně špatný výsledek, vzhledem k tomu, že všechny dosavadní marvelovky vyjma Ant-Mana jedničky a dvojky daly ve čtvrtém víkendu dvoucifernou tržbu. Film má zatím z amerických kin 166 milionů dolarů a celosvětově 343 milionů. Celkovou výši tržeb z Disney+ neznáme.

Poslední novinka víkendu to dotáhla jenom na pětku. Stillwater, ve kterém Matt Damon cestuje za svou údajně neprávem uvězněnou dcerou, má při premiéře jenom 5 milionů. K tomu dost špatné recenze a pouze třetinu návštěvníků, kteří by film doporučili ostatním. 

Focus Features
Matt Damon v Marseille na stopě spravedlnosti

Zdroje: Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Snímek Vítejte v džungli mnoho diváků do kin nepřivítal | Fandíme filmu Box Office: Snímek Vítejte v džungli mnoho diváků do kin nepřivítal | Fandíme filmu Box Office: Snímek Vítejte v džungli mnoho diváků do kin nepřivítal | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu