Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů

Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu
Saban Films
Zobrazit další 4 obrázky
Guy Pearce se ve světě inspirovaném Blade Runnerem pouští do vyšetřování.

Kyberpunk je ve světě sci-fi extrémně populární odnož. Autoři se v nní nesnaží nahlédnout do daleké budoucnosti a vykreslovat ji nějak optimisticky či utopicky. Příběhy se obvykle odehrávají jen několik let v budoucnosti, kdy je svět protkaný uvěřitelnými technologiemi a zároveň stižený postupným rozkladem společnosti a dekadencí. Vykreslení postav a výstavba děje se nezřídka inspiruje filmem noir. To všechno smíchejte se zajímavým vizuálem a máte v ruce mix, který je pro publikum prudce atraktivní.

Ve šlépějích projektů, jako jsou Blade Runner či Půjčovna masa se vydává i filmová novinka Zone 414, v níž Guy Pearce hraje opráskaného detektiva, jenž má v robotické kolonii za úkol najít lidskou dceru místního zakladatele. Z upoutávky se zatím těžko usuzuje, zda dostáváme prostě přímočarou detektivní sci-fi, anebo má snímek nějaké větší ambice. Každopádně je fajn, že nevypadá úplně levně, takže by příznivci žánru mohli mít na co koukat.

Oficiální synopse: Guy Pearce, Matilda Lutz a Travis Fimmel vystupují v hlavních rolích sci-fi thrilleru zasazeného do Zóny 414, nebezpečné temné kolonie humanoidů, která je známá jako „město robotů“. Zakladatel města (Fimmel) si najme soukromého vyšetřovatele Davida Carmichaela (Pearce), aby našel jeho ztracenou dceru. David se spojí s Jane (Lutz), vysoce pokročilou umělou inteligencí, která je technologicky vybavena stejně jako humanoidi, ale k tomu dostala ještě stejné emoce, pocity a sny, jaké jsou vlastní lidem. Dvojice křižuje město a rozkrývá zločin, jenž nabízí otázku, proč vlastně město umělých lidí vzniklo.

V dalších rolích vystupují Colin Salmon (Krypton, Arrow) nebo Jóhannes Haukur Jóhannesson (Dopis pro krále, Hra o trůny). Snímek zrežíroval Andrew Baird, scénář napsal Bryan Edward Hill (seriál Titans). Snímek bude 3. září uvedený na VOD.

Podklady a foto: Saban Films

Galerie: 5

Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu Zone 414: Trailer představuje novou sci-fi detektivku ze světa robotů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest