Ada: V černé hororové komedii pár vychovává ovčí dítě

Ada: V černé hororové komedii pár vychovává ovčí dítě | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 2 obrázky
V novém traileru má mrazivý thriller s Noomi Rapace absurdní, až komediální nádech.

Když byl zveřejněný první teaser pro islandský film Ada (mezinárodně Lamb), snímek v něm působil hodně odtažitě, mrazivě. Jako zlověstný příběh plný záběrů na krásnou nehostinnou krajinu, se špetkou folkloru, či snad primitivní magie.

Teď je tu nový trailer, jenž odhaluje, že první ukázka možná tak trochu klamala tělem. Je docela klidně možné, že všechno výše řečené platí, avšak zároveň ve snímku nebude chybět absurdní až černý smysl pro humor. Už dříve jsme věděli, že bezdětný pár najde v maštali cosi šokujícího a zprotiví se proti přírodě. Teď už víme jak. Vychová jakési ovčí dítě. Zatím není tak docela jasné, zda ovce porodí humanoidně vypadajícího potomka anebo pár svojí výchovou přiměje k humanoidnímu vystupování klasické jehně. Tak či tak se připravte na malou ovečku, co chodí po dvou a nosí bundičky. Vypadá to roztomile, komicky, ale i znepokojivě a bizarně. A každopádně jako něco, co prostě chcete vidět.

V hlavních rolích vystupují Noomi Rapace, Björn Hlynur Haraldsson a Hilmir Snær Guðnason. Film napsal a natočil Valdimar Jóhannsson a můžeme se těšit na českou premiéru, která je naplánována na 28.10. Česká synopse praví:

María a Ingvar vlastní ovčí farmu kdesi na zapomenuté výspě Islandu. Jejich život uplývá v poklidné rutině práce a odpočinku. Každý rok je o něco lepší než ten předchozí, nebo se v tom alespoň manželé utvrzují. Něco mezi nimi ale zůstává nevyslovené, něco bolestně schází. María a Ingvar se snaží smířit se ztrátou, na kterou zdánlivě neexistuje lék. Divoká islandská krajina jim ale nečekaně nabídne řešení v podobě bytosti, která dostane jméno Ada. Je to dar, nebo prokletí? Debut Islanďana Valdimara Jóhannssona, který se scénáři spolupracoval se slavným krajanem, spisovatelem Sjónem, je minimalistickou baladou o truchlení, přijetí jiného a magické síle mateřské lásky.

Podklady a foto: A24

Galerie: 3

Ada: V černé hororové komedii pár vychovává ovčí dítě | Fandíme filmu Ada: V černé hororové komedii pár vychovává ovčí dítě | Fandíme filmu Ada: V černé hororové komedii pár vychovává ovčí dítě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest