Joe Bell: Mark Wahlberg proti šikaně – pusťte si trailer

Joe Bell: Mark Wahlberg proti šikaně – pusťte si trailer | Fandíme filmu
Solstice Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Wahlberg se včas nepostaví za svého syna a teď za to pyká. Podle recenzí ale pyká také divák...

O Marku Wahlbergovi se v současnosti mluví především ve spojitosti s životopisným dramatem Stu, kvůli kterému extrémně rychle přibral. Už letos se však dočká uvedení jiný snímek podle životních událostí – Joe Bell (dříve Good Joe Bell).

Wahlberg hraje hlavní roli otce ze středostavovské rodiny z malého města, který se pěšky vydá na pochod přes Spojené státy, aby tak upozornil na šikanu, kterou zažívá na střední škole jeho homosexuální syn Jadin (Reid Miller). Joe urazí nezměrnou vzdálenost, když dojde z Oregonu až do New Yorku, aby šířil jednoduché poselství o toleranci z pozice obyčejného otce, který se příliš neliší od dalších obyčejných lidí, které cestou potkává. Navzdory všem obtížím se Joe snaží ukázat, že každý může něco změnit, pokud to vezme krůček po krůčku.

V trailerech film působí jako taková ta klasická citová ždímačka, která se snaží tvářit jako něco, co si zaslouží naše slzičky a potlesk, ačkoliv možná nejsou vůbec na místě. Minimálně tedy bude snímek mít co dělat, aby skeptickou část publika přesvědčil, že jeho hodnoty nejsou značně pokřivené. V traileru to totiž vypadá, že Jadin zemřel. Teď ponechme stranou, že s ním Joe i nadále rozmlouvá, to je prostě melodramatická vypravěčská metoda.

Horší je, že Joe má na smrti svého syna zřejmě podíl – postavil se k němu dost odmítavě, když byl šikanovaný za svoji sexuální orientaci. Vlastní středověkou zabedněnost teď hrdina zřejmě odčiní tím, že se vydá na cestu přes Spojené státy...namísto toho, aby věnoval větší množství lásky členům rodiny, kteří mu ještě zbyli. Ano, pokud Bell skutečně při svojí cestě přesvědčil alespoň hrstku lidí o tom, aby se nechovali stejně zaslepeně, jako on, tak je to asi fajn výsledek a stejně tak je možné, že relativně hladivé, nekontroverzní filmy jako Joe Bell jsou asi ty jediné, které mají šanci promluvit do duše lidem Bellova typu. Na druhou stranu je prostě pitomé, když za otcovo předpotopní myšlení zaplatí nejprve vlastní syn a hned na to i zbytek rodiny a celé je to přitom vykreslené jako velká oslava toho, jak Bell ve svém depresivním zármutku pochopil, že jeho syn byl úplně normální.

Kritické ohlasy také nejsou nijak skvělé. Průměrná známka na Rotten Tomatoes je 5,4 z deseti a kritici mluví o tom, že je snímek těžkopádný, chybí mu přirozenost, v roce 2021 je celá jeho vypravěčská konstrukce dost předpotopní a Mark Wahlberg na roli tak docela nestačí. Pokud tady chtěl tradiční hrdina akčních filmů předvést svůj rozsah, tak se to zjevně tak docela nepovedlo. Na druhou stranu, alespoň Reid Miller je prý vynikající, tak třeba jej Joe Bell posune k zajímavějším příležitostem. V USA bude film uvedený 23. července, pak se zřejmě bude šířit dál.

Podklady a foto: Solstice Studios

Galerie: 2

Joe Bell: Mark Wahlberg proti šikaně – pusťte si trailer | Fandíme filmu Joe Bell: Mark Wahlberg proti šikaně – pusťte si trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest