Blade: Marvelovský bijec upírů našel režiséra

Blade: Marvelovský bijec upírů našel režiséra | Fandíme filmu
New Line Cinema
Nová verze Bladea v podání Mahershaly Aliho po několikaměsíčním hledání konečně vybrala svého kapitána.

Blade byl v roce 1998 vlastně první film, který začínal moderní marvelovskou éru. Tehdejší trilogie vznikala ještě pod patronátem studia New Line Cinema a filmy byly zcela samostatné. Později přešla práva pod Marvel Studios a na Comic-Conu v roce 2019 šéf studia Kevin Feige oznámil, že vzniká nový Blade, jenž bude součástí provázaného filmového světa Marvelu, kde postavu ztvární Mahershala Ali. Zatímco k drtivé většině ostatních projektů oznámených na zmiňovaném Comic-Conu už jsme se od té doby dočkali nějakých podrobností, Blade byl dost potichu. Oficiální důvody neznáme, ale tu a tam se ze zákulisí proslýchalo, že si Marvel opravdu dává záležet s výběrem režiséra.

Teď se snad konečně podařilo uspět. Podle serveru Deadline si Marvel vybral svého favorita a teď už je pouze potřeba podepsat smlouvu. Hledání režiséra dle serveru běželo už od loňského podzimu a studio (Kevin Feige, další producenti a Mahershala Ali) se setkalo postupně s více než desítkou možných kandidátů. Zpočátku se zvažovalo, že jeden člověk film natočí i napíše, nakonec ale byly funkce rozdělené. V únoru byla jako scenáristka najatá Stacy Osei-Kuffour a od března se rozjelo hledání samostatného režiséra. To trvalo až do června a nakonec se podařilo vybrat kandidáta, jenž všechny zúčastněné dokázal svojí vizí získat na svou stranu.

Tím vyvoleným byl Bassam Tariq, původem pakistánský rodák, který se v mládí s rodinou přestěhoval do USA. Filmařskou kariéru nastartoval v roce 2012 dokumentem These Birds Walk a naposledy uvedl loni snímek Mogul Mowgli, za nějž byl nominován na cenu BAFTA.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Blade z roku 1998 (New Line Cinema)

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu