The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost

The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu
NewAms
Zobrazit dalších 7 obrázků
Po skončení druhé světové války rozpoutali Nizozemci peklo v Indonésii . Pusťte si napjaté trailery.

Spoustu válečných konfliktů máme v médiích a v umění na talíři prakticky pořád. Jiným je věnována jen minimální pozornost. Věděli jste například, že po skončení druhé světové války operovala v Indonésii nizozemská vojska? Indonésie byla od počátku 19. století nizozemskou kolonií. Během druhé světové války na souostroví zaútočilo Japonsko a po japonské kapitulaci nacionalisté vyhlásili indonéskou nezávislost. Holanďané si to nenechali líbit a po následující více než čtyři roky probíhala válka o nezávislost.

Nový nizozemský snímek De Oost (mezinárodně známý jako The East) vypráví příběh nizozemského vojáka, zasazený právě do tohoto období. Protagonista je vysazený na ostrovy, aby tam pomáhal s potlačením povstání a při tom je rozpolcený mezi povinností a svědomím. Službu mu nijak neulehčuje skutečnost, že slouží pod extrémně surovým velitelem. Na to, že nejde o britskou nebo americkou produkci, rozhodně nevypadá válečný snímek nijak ošizeně a zjevně se můžeme připravit na naprosto plnohodnotné vykreslení válečné vřavy.

Oficiální synopse říká: Během Indonéské války za nezávislost se mladý nizozemský voják (Martijn Lakemeier) připojí k elitní jednotce vedené tajuplným kapitánem, jehož nikdo nezná jinak než jako Turek (Marwan Kenzari). Jak se boje přiostřují, začíná mladý voják zpochybňovat brutální postup svého velitele při snaze o zastavení povstání. A nakonec se svému veliteli postaví.

Snímek natočil nizozemský režisér Jim Taihuttu, scénář společně s ním napsal Mustafa Duygulu. Festivalovou premiéru si snímek odbyl už loni a od května je postupně mezinárodně uváděný na dalších a dalších trzích na VOD.

Podklady a foto: NewAms

Galerie: 8

The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu The East: Válečný thriller představí indonéskou válku o nezávislost | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest