Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou

Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu
Screen Media
Zobrazit dalších 7 obrázků
Prohnilý právní systém se rozhodne využít skupina kolem mladého právníka v deziluzi. Pusťte si rozjetý trailer.

Vypadalo to, že kariéra Johna Boyegy po obsazení do Star Wars poletí ke hvězdám. Po necelém desetiletí stráveném v předaleké Galaxii však v herci zůstala spíš určitá rozmrzelost z toho, jak byl v nové trilogii postupně víc a víc upozaděný. Zdá se tedy, že do budoucna bude spíš než po akčních velkofilmech toužit po menších, více stimulujících projektech. Už se stačil skvěle předvést v minisérii Sekerka od Stevea McQueena, byl obsazený do chystaného válečného dramatu 892, vrátí se v Útoku na věžák 2 a letos v létě bude k vidění také ve filmu Naked Singularity.

Přírodní vědy nejsou v žádném případě moje silná stránka, takže znalci jistě prominou, jak humpolácky (a doufám, že ne příliš nepřesně) vyložím samotný pojem „nahá singularita“. Singularita je místo, kde vlivem specifických sil přestávají platit zákony časoprostoru. Běžně je spojována s černými děrami, které do sebe vtahují vše ze svého okolí. Obvykle je černá díra ohraničena a skryta horizontem události. Nahá singularita se neukrývá za horizontem událostí, neměla by tedy být ohraničená a skrytá (jakkoliv existuje vlastně je teoreticky).

Název snímku tak zřejmě odkazuje ke skutečnosti, že hlavní hrdina Casi (Boyega), mladý veřejný obhájce z New Yorku kolem sebe dnes a denně vidí, jak se systém rozpadá. Jak právní systém neposkytuje spravedlnost, jako si v mládí naivně představoval. Začíná zpochybňovat úplně všechno a rozhodne se zúčastnit nebezpečného kšeftu s drogami a porazit pokřivený systém prostřednictvím jeho vlastních metod.

Trailer má v sobě tepavou energii, slibuje stylový vizuál a lehce abstraktní styl vyprávění. I samotné hrdinovo prožívání bude vykreslené tak, jako by kolem něj skutečně přestávaly platit zákony fyziky. Snímek je skvěle obsazený, když Boyegu doplňují Olivia Cooke, Bill Skarsgård, Ed Skrein a Tim Blake Nelson. Režíruje Chase Palmer, jenž se jako scenárista podílel na hororu To nebo na seriálu Psychiatr (The Alienist). Scénář spolu s ním napsal David Matthews (Mafie v Atlantic City, Narcos, Vinyl). Knižní předlohu napsal Sergio De La Pava. Snímek bude 13. srpna uvedený na VOD a tady je oficiální synopse:

Naked Singularity pojednává o Casim (John Boyega), nadějném mladém veřejném obhájci z New Yorku, který pomalu začíná ztrácet iluze. V systému, který se snaží napravit, vidí každodenní nespravedlnost, pochybuje o své dosavadní kariéře a všechno kolem něj nasvědčuje tomu, že se mu hroutí svět. V tomhle rozpoložení je vtažený do nebezpečného obchodu s drogami svojí nepředvídatelné bývalé klientky (Cooke). Má tak příležitost porazit rozbitý systém na jeho vlastním hřišti.

Podklady a foto: Screen Media

Galerie: 8

Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu Naked Singularity: John Boyega vezme spravedlnost do vlastních rukou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest