Příští Star Trek připraví marvelovský režisér

Příští Star Trek připraví marvelovský režisér | Fandíme filmu
Paramount Pictures
K ruce má marvelovskou scenáristku.

Příští Star Trek našel režiséra. Stal se jím talentovaný Matt Shakman, po němž je poptávka od té doby, co jím natočená marvelovská série WandaVision zaznamenala skvělé kritické ohlasy. Shakman se podílel na silných seriálech jako Veliká, The Boys, Hra o trůny, Dobrá manželka nebo Fargo. Na filmovém poli zatím má na triku pouze nepříliš dobře hodnocený snímek Nepohodlný svědek, nicméně to už je sedm let zpátky, od té doby se opět stačil režisérsky posunout.

Poslední Star Trek film jsme viděli v roce 2016, kdy vyšel Star Trek: Do neznáma Justina Lina. Od té doby se přípravy dalšího filmu potýkají s nekonečnou sérií problémů. Nejprve nebylo vůbec zřejmé, zda se další film bude točit, protože Do neznáma v kinech pohořelo. Pak se nedařilo domluvit na platech s dosavadním hereckým obsazením. Objevila se možnost, že nový Star Trek natočí Quentin Tarantino. A pokud by se do svého námětu skutečně pustil, všechny dosavadní plány by okamžitě šly stranou. A mezi všemi průtahy projekt prostě zavál čas a herci jsou dávno vytížení úplně jinými rolemi.

Dnes vůbec není zřejmé, zda se dosavadní obsazení v čele s Chrisem Pinem vlastně vrátí. Deadline, který zprávu o Shakmanovi přinesl jako první, sice má fotku Pinea na titulním obrázku, ale obsazení nerozebírá. Magazíny Variety a The Hollywood Reporter už konkrétně uvádějí, že podrobnosti o obsazení zatím k dispozici nejsou. Scénář napsaly Lindsey Beer a Geneva Robertson-Dworet. Lindsey Beer dostala příležitost napsat scénář už v roce 2017, kdy námět hledal Tarantino. Ten si nakonec ale vybral konkurenční nápad od Marka L. Smithe. Není zřejmé, zda Beer navázala na svůj starší text, anebo s Robertston-Dwoert začaly zcela od nuly.

Lindsey napsala snímek Sierra Burges je marná, ale jinak se podílela především na filmech, které jsme možnost vidět neměli – na zrušeném snímku Silver & Black, na dámském spin-offu Rychle a zběsile, na hrané předělávce Bambiho, na novém Řbitovu zviřátek či na akčňáku M.A.S.K., postaveném na dětských hračkách. Geneva s ní už v minulosti spolupracovala právě třeba na M.A.S.K., Rychle a zběsile či Silver & Black, vedle toho napsala také nového Tomb Raidera nebo Captain Marvel. Snímek tak vlastně bude mít v zádech hned dvojnásobnou marvelovskou zkušenost.

Krom již zmiňovaného Tarantina se kolem projektu stačilo prostřídat několik dalších tvůrců. Film postupně měli točit S.J. Clarkson a Noah Hawley. Letos na jaře si studio Paramount objednalo také (zřejmě úplně jiný) scénář od Kalindy Vasquez. Přípravy Star Treku už tedy za poslední roky začínaly nesčetněkrát, nicméně Deadline tvrdí, že tentokrát už se opravdu vše dává urychleně do pohybu a příští rok na jaře by se mělo začít natáčet. Uvěříme, až uvidíme.

Foto je ilustrační

Zdroje: Deadline, Variet, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest