Malá mořská víla: První pohled na hranou podobu Ariel

Malá mořská víla: První pohled na hranou podobu Ariel | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Hraná předělávka Disneyho Malé mořské víly je dotočená. Halle Bailey se poprvé ukázala jako titulní podmořská princezna.

Disney pokračuje v recyklaci svého katalogu. Jen minimum hraných remaků animovaných klasik se setkalo s vyloženě pochvalnými recenzemi, avšak tržby jsou prakticky vždy vynikající, takže je logické, že trend nadále pokračuje a pokračovat bude. Čerstvě byla dotočená Malá mořská víla.

Ta vzbuzuje nesmyslné vášně od momentu, kdy do hlavní role byla obsazena černošská herečka Halle Bailey. Snímku přitom předcházejí vedle iluzorních především skutečné varovné signály: Krom toho, že Disneyho hrané předělávky obvykle skutečně nedopadají dobře, tak hlavní problém je v tom, že snímek natáčí rutinér Rob Marshall, který už u Disneyho stačil zazdít Piráty z Karibiku 4, Čarovný les a Marry Poppins se vrací. Není tedy příliš důvodů se domnívat, že po letech nudy najednou natočí něco, co by stálo za řeč.

Ale pojďme zpátky přímo k Malé mořské víle. Ta byla čerstvě dotočená, jak na Instagramu informovala sama Bailey. Ta také sdílela první oficiální fotografii Ariel, která se zrovna vynořila z vln. Scéna se točila na Sardinii, kde štáb strávil zhruba tři měsíce. Krom toho měl hlavní základnu a ateliérech Pinewood v Británii, odkud jsme v minulosti mohli vidět letecké fotografie rozsáhlých kulis.

Nedávno se objevily nové fotky z natáčení, na nichž si můžete prohlédnout Ariel, Jonaha Hauer-Kinga jako prince Erica a Nomu Dumezweni jako Carlottu.

Malou mořskou vílu Disney představil v animované pohádce z roku 1989. Když loď lidského prince Erika ztroskotá v bouři, Ariel mu zachrání život a zamiluje se do něj. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček, pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její veselí přátelé krab, racek a rybka. Hranou verzi točí Rob Marshall (Chicago). Hlavní roli Ariel ztvární Halle Bailey, dále hrají Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, Noma Dumezweni a Awkwafina. Hudbu připravují Alan Menken a Lin-Manuel Miranda.

Zdroje: Halle Bailey

Galerie: 2

Malá mořská víla: První pohled na hranou podobu Ariel | Fandíme filmu Malá mořská víla: První pohled na hranou podobu Ariel | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest